Lucia Lauková Správy

Volebné miestnosti v Hlohovci a Trnave nezívajú prázdnotou: Opäť sa zapĺňajú

Tak ako predpokladali viacerí členovia komisií, väčšina voličov chodí k volebným urnám vo večerných hodinách. Zapĺňajú sa aj volebné miestnosti v Trnave a Hlohovci.

Ilustračný obrázok k článku Volebné miestnosti v Hlohovci a Trnave nezívajú prázdnotou: Opäť sa zapĺňajú
Zdroj: TASR

Volebné miestnosti v Trnave i Hlohovci sa začali po popoludňajšej pauze opäť viac zapĺňať v podvečer. Voliči, ktorých povinnosti zdržali doma či v práci, navštevujú volebné miestnosti i v čase, keď už tma na uliciach neláka vychádzať príliš von. Bola medzi nimi aj Trnavčanka Lenka, ktorá pracovala až do 19. hodiny. „Samozrejme, že som bola voliť, je to pre mňa dôležité a je to občianska povinnosť, ktorú by si mal splniť každý jeden z nás. Študujem si volebné programy, zaujíma ma aj nejaká história kandidátov, takže dá sa povedať, že mám domácu prípravu predtým ako pôjdem voliť a rozhodujem sa teda pri takýchto voľbách skôr podľa toho, aký to je človek, ako podľa politickej strany,“ povedala.

Lepšia účasť

Účasť sa po sínusoide pohybovala aj vo volebnom okrsku č. 3 v ZŠ na Podzámskej ulici v Hlohovci. Predseda komisie Brian Brestovanský potvrdil, že najviac ľudí bolo ráno okolo 9. až 10. hodiny a potom po 17. hodine. „Pozorujeme, že je vyššia účasť ako pred štyrmi rokmi, v podvečernej ‚várke‘ chodia skôr mladší voliči,“ povedal. V zozname majú zapísaných 824 voličov.

Slabšia účasť ráno

„Ráno to bolo slabšie, na obed bol útlm a rozbehlo sa to až teraz,“ konštatoval predseda okrskovej volebnej komisie v miestnej časti Hlohovca Peter na ZŠ na Ulici Arpáda Felcána Peter Frýdecký. V okrsku je zapísaných cez 1000 voličov a podľa neho je účasť vyššia ako v predchádzajúcich voľbách. „Chodia od popoludnia všetky generácie, mladé rodiny aj s deťmi. Voliť tu bol aj náš primátor Miroslav Kollár pred chvíľou,“ povedal Frýdecký pre TASR.

Voličov pribúda

Podľa predsedníčky volebnej komisie na trnavskom sídlisku Prednádražie na ZŠ na Mozartovej ulici Márie Belavej bolo najviac voličov odovzdať svoj hlas dopoludnia okolo 10. – 12. hodiny. „Keď sa vracali z nákupov. A potom teraz zhruba od 17. hodiny,“ povedala. V komisii si robili, ako dodala, presnú ‚čiarkovú‘ štatistiku počtu voličov, každú hodinu prišlo od 25 do 36 ľudí. „Chodia skôr mladší, v porovnaní s predchádzajúcimi voľbami je to zhruba rovnako zatiaľ,“ dodala Belavá.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM