Správy

Vodárenské a technické služby vyhlásili generálny pardon: Pozrite si podrobnosti

Spoločnosť Vodárenské a technické služby vyhlásila generálny pardon za neoprávnené používanie kanalizácie. Koho sa týka?

Ilustračný obrázok k článku Vodárenské a technické služby vyhlásili generálny pardon: Pozrite si podrobnosti
Zdroj: Dnes24.sk

Ako informuje mesto Hlohovec, Spoločnosť Vodárenské a technické služby (VaTS), s.r.o. vyhlásila generálny pardon za neoprávnené používanie kanalizácie, ten sa týka sa 80 nehnuteľností na území mestskej časti Šulekovo, ktoré nemajú uzatvorenú zmluvu o odvádzaní odpadových vôd verejnou kanalizáciou.

„Môžu tak bez sankcií urobiť do 30. septembra 2018. VaTS nepripojením alebo nelegálnym pripojením týchto domácností na kanalizačnú sieť ročne prichádza o 10 000 eur, ktoré by inak mohla využiť na ďalšie zefektívnenie svojej činnosti v prospech obyvateľov,“ uvádza radnica.

Pred rokom, v januári 2017 spoločnosť VaTS podľa mesta evidovala 153 nepripojených nehnuteľností v Šulekove. „Ich vlastníci boli listom vyzvaní na splnenie si zákonnej povinnosti v termíne do 30. septembra 2017. Zareagovala ani nie polovica z nich,“ vysvetľuje ďalej mesto, s tým, že vlastníci nehnuteľností v roku 2018 dostávajú od VaTS druhú šancu a v nasledujúcich deviatich mesiacoch sa môžu bez sankcií zo strany prevádzkovateľa pripojiť na splaškovú verejnú kanalizáciu alebo zlegalizovať čierne prípojky.

Generálny pardon podľa mesta končí 30. septembra 2018, pričom dovtedy je možné uzatvoriť zmluvu o odvádzaní odpadových vôd. „Všetci, ktorých sa to týka, budú opätovne vyzvaní na uzavretie zmluvného vzťahu. V liste, ktorý bude VaTS v januári odosielať budú zároveň uvedené všetky informácie o tom ako postupovať,“ dopĺňa mesto s tým, že v prípade zistenia neoprávneného využívania kanalizácie po uplynutí generálneho pardonu bude vodárenská spoločnosť uplatňovať voči porušovateľom zákona nemalú pokutu i náhradu škody.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Hlohovca a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM