Erik Bojničan Kultúra

Víkendujete v Hlohovci a nemáte ešte plány? Nechajte sa inšpirovať našimi tipmi

Vytúžený víkend je tu. Ak ste ešte nemali čas premýšľať nad tým, kam vyrazíte, možno sa vám zapáči niečo z našich tipov na podujatia v Hlohovci a okolí.

Ilustračný obrázok k článku Víkendujete v Hlohovci a nemáte ešte plány? Nechajte sa inšpirovať našimi tipmi
Zdroj: Dnes24.sk

Leopoldovské hody

Sobota, Nedeľa, Mesto Leopoldov

V našom regióne patria Leopoldovské hody k vychýreným podujatiam. Ani tento rok nebudú chýbať vystúpenia kapiel, zábava, remeslá a mnoho iného. Aby vám nič neuniklo, naštudujte si kompletný program hodov.

Cyklistické preteky

Sobota 29. júl od 10:00, okres Hlohovec

Fanúšikov cyklistiky na Slovensku za ostatné roky pribúda rýchlym tempom. Mnohí netrpezlivo čakajú na rôzne súťaže, ktoré sa dajú sledovať na obrazovkách. Aké je to však naživo? Vyskúšať si to budú môcť ľudia z Hlohovca a okolia už tento víkend. Do nášho okresu totiž prídu cyklistické preteky CPV Masters.

Anjel pána 2

Sobota 29. júl o 20:00 hod., Kino Úsmev Hlohovec

Anjel Petronel pracuje u Nebeskej brány. Je presvedčený, že by si zaslúžil lepšiu službu. Jeho večný pokušiteľ, čert Uriáš, začne Petronela nabádať, aby odtrhol jabĺčko zo stromu Poznania a bude vedieť to, čo vie len Boh. Hádka Petronela s Uriáša o jablko Poznania skončí neslávne. Vzácne jabĺčko sa skotúľa až na Zem. Anjel-popleta a jeho kamarát čert-pokušiteľ musí šupom na svet pre jablko…

Tvorivá nedeľa

30. júl od 14.00 do 18.00 h., Bučany, Nyáryovská kúria

V areáli Nyáryovskej kúrie v neďalekých Bučanoch sa uskutoční podujatie s názvom Prvá tvorivá nedeľa pre všetkých, ktoré ponúkne okrem prebiehajúcej výstavy s názvom Fantázia a Dedičstvo hračiek – odkaz našich predkov, aj dve nové výstavy. Prvá z nich, Zlaté ruky seniorov, bude prezentovať výrobky šikovných seniorov. Druhá výstava, Exotika v kvetináči, ukáže zbierku citrusov pestovateľa Jána Viskupa. Najmenší návštevníci sa zase môžu tešiť na tvorivú dielňu s názvom dielňa Maľovanie sadrových odliatkov pod vedením Adriany a Marcela Málikových.

Výstava

Sobota, Nedeľa od 13:00 hod., do 18:00 hod., Vlastivedné múzeum v Hlohovci

Nie len milovníkov umenia isto upúta výstava s názvom Marta Filová Soňa Herényiová Len Slnko ostáva. Obdivovať môžete práce umelkyne Marty Filovej, ktorej šperky vlastnia manželky najmocnejších mužov sveta.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Hlohovca a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM