Erik Bojničan Kultúra

Víkendové akcie v našom meste a okolí: 5 lákavých tipov, kam si vyraziť

Môžeme sa radovať, ďalší víkend je už tu. Načerpať nové sily sa dá i na zaujímavých akciách, ktoré môžete zažiť v Hlohovci a okolí. Tu je našich 5 tipov.

Ilustračný obrázok k článku Víkendové akcie v našom meste a okolí: 5 lákavých tipov, kam si vyraziť
Foto: Erik Bojničan / Zdroj: Dnes24.sk

Obecná zabíjačka

Sobota 11. február od 08:00, Pred kultúrnym domom Žlkovce

V Žlkovciach pred kultúrnym domom môžete zažiť pravú zabíjačku. Počas prípravy zabíjačkových špecialít bude možné vidieť v akcii pánov mäsiarov pri príprave jaterníc, tlačenky a všakovakých iných dobrôt. Od 17:00 bude v kultúrnom dome ochutnávka zabíjačkových špecialít, počas ktorej budete mať možnosť posedieť pri dobrom vínku a kvalitnej hudbe. Súčasťou večera bude degustácia klobás majstrov mäsiarov zo Žlkoviec, spojená so súťažou o najlepšiu klobásu. Zabíjačku ukončí krátky ohňostroj.

Puzzlemánia a deň hier

Sobota 11. február o 11:00, Kultúrny dom Čeveník

Zaujímavá súťaž sa bude konať v neďalekom Čeveníku. Súťažiaci budú skladať rovnaké puzzle, teda puzzle s rovnakým obrázkom – 1000 dielikové. Vyhráva tím, ktorý poskladá dané puzzle v čo najkratšom čase. Počas súťaže sa môžu návštevníci zahrať rôzne spoločenské hry.

Kino: Detské premietanie

Sobota 11. február o 17:00, Kino Úsmev Hlohovec

Do kúzelného sveta, ktorý rozprúdi fantáziu vás vezme sobotný detský film v kine Úsmev s názvom Arthur a súboj dvoch svetov. Pomocou ľsti sa Maltazard dostal do sveta ľudí. Jeho cieľ: zostaviť armádu obrích Seid a prevziať nadvládu nad celým svetom. Vyzerá to, že plány mu môže zmariť iba Arthur, ktorý sa ale musí najskôr dostať do svojej spálne a vrátiť sa do svojej pôvodnej veľkosti…

HC Sporta – Topoľčany

Sobota 11. február o 18:00, Športová hala na Zábraní, Hlohovec

Aj fanúšikovia športu si cez víkend prídu v Hlohovci na svoje. Našich čaká posledné vystúpenie v základnej časti extraligy v sobotu 11. februára o o 18:00. Na domácej palubovke privítajú v zápase s nádychom derby susedné Topoľčany. Zápasy s týmto súperom sú vždy špeciálne. Podarí sa našim udržať stopercentnú úspešnosť, ktorú zatiaľ po zimnej prestávke majú?

Tvorivosťou k umeniu

Sobota – Nedeľa – 13.00 – 18.00, Vlastivedné múzeum v Hlohovci, Františkánske námestie

Aktuálna výstava v múzeu v Hlohovci je tvorivou cestou od tradičného zobrazovania cez štylizáciu po kritickú reflexiu sveta. Na základe individuálnej sebareflexie je sprostredkované originálne poznanie reality. Tá sa zobrazuje pomocou symbolov, ktoré sú zašifrované na papieri, na plátne, v keramike a v textile. Výstavou sa prezentuje emocionálny svet mladej generácie.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Hlohovca a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM