Erik Bojničan Kultúra

Víkend sa už blíži, pozrite si tipy pre Hlohovčanov: Zaujímavé podujatia, ktoré môžu zlákať aj vás

Čo budete robiť počas blížiacich sa voľných dní? Možno vám pri rozhodovaní pomôžu naše tipy na zaujímavého podujatia, ktoré odporúčame zažiť počas nastávajúceho víkendu. Hlohovčania, toto môže zlákať aj vás...

Ilustračný obrázok k článku Víkend sa už blíži, pozrite si tipy pre Hlohovčanov: Zaujímavé podujatia, ktoré môžu zlákať aj vás
Foto: Erik Bojničan / Zdroj: Dnes24.sk

KINO: Socializmus – FK URANIA 1919

Štvrtok 3. marec o 20:00, Kino Úsmev

Španielsko, Francúzsko / ČT, 102 min, Réžia a scenár: Jean-Luc Godard/2010

Súrodenci Florine a Lucien sa rozhodnú stráviť deň svojich narodenín premýšľaním o význame slov Voľnost – Rovnosť – Bratstvo. S detskou úprimnosťou položená otázka nedovoľuje rodičom obmedziť sa na otrepané klišé, a tak spolu s tvorcami a divákmi musia bilancovať odkiaľ prišli a kam dospeli tieto ideály.

KINO: Kandidát

Piatok 4. marec o 19:00, Kino Úsmev

Česko / Slovensko, 106 min.

V dnešnej dobe sú najcennejším zbožím informácie. Film ukazuje veľkou moc médií, ktorá manipulovaním s udalosťami môžu ovplyvňovať celý svet. Príbeh sleduje zákulisie politickej kampane kandidáta na prezidenta. Úspešný a vplyvný majiteľ reklamnej agentúry Adam Lambert prijíma lukratívnu zákazku na realizovanie prezidentskej kampane pre zvláštneho kandidáta – nevýrazného, malomestského podnikateľa. Cieľom je iba rozvíriť politické vody a ubrať hlasy protistrane. No on sa zaprisahal, že z tejto nuly urobí nového prezidenta.

KINO: Zambezia – Detské predstavenie

Sobota 5. marec o 17:00, Kino Úsmev

Aha deti, kto to k Vám letí no predsa mladý sokol Kail, ktorý i napriek zákazom svojho otca sa vydá na dobrodružnou výpravu do bájneho vtáčieho mesta Zambezia. Chce sa stal členom prestížnej letky ktorá chráni mesto pred útoky nepriateľa. Jeho otec sa ho snaží zadržať. Kai a jeho spriaznená duša Zoe musia použiť všetky svoje sily, aby pred zlým jašterom uchránili toto jedinečné mesto.

HÁDZANÁ: Sporta Hlohovec – Tatran Prešov

Sobota 5. marec o 18:00, Športová hala

Naši extraligisti sa predstavia v ďalšom kole nadstavby o dôležité body. Na domácej pôde v šlágri kola privítajú rivala a súčasného lídra tabuľky Tatran Prešov.

KINO: Stážista

Sobota 5. marec o 19:00, Kino Úsmev

USA, 121 min

Predstavujeme Vám film úspešnej americkej režisérky Nancy Meyers, ktorá si svojimi filmami získala srdcia diváčok, ale hádam i prísediacich mužských partnerov. Do jej filmografie pribudol aktuálny film Stážista – romantická biznis komédia. Režisérka očividne vie, ako na ženy, aby si pohoveli v oddychovom kino-kresle s pocitom zadosťučinenia mužskému pokoleniu, ktorému bezvýhradne velia práve ony. Hlavnými predstaviteľmi je Robert De Niro, hrá vo filme Bena Whittakera, 70letého vdovca, ktorý si uvedomil, že odchod do dôchodku nie je až tak skvelý, ako sa hovorí).

Martin Geišberg, HLBOKÁ PLYTČINA, Filip Marek

5. marec o 19:00, Empírové divadlo v Hlohovci

Aj v marci si na svoje budú môcť prísť milovníci dobrej hudby. Naše Empírové divadlo ožije tónmi Martina Gaišberga, HLBOKEJ PLYTČINY a Filipa Mareka.

Čas pre poďakovanie

6. marec o 15:00, Refektár Vlastivedného múzea v Hlohovci,

Poeticko – hudobný program k Medzinárodnému dňu žien. Účinkujú: Martina Kajanová – flauta, Karol Nitran – spev, Ladislav Fančovič – klavír. Slovo – Ján Libant.

KINO: Hundroš

Nedeľa 6. Marec o 19:00, Kino Úsmev

Fínsko / ČT, 104 min.

„Vie, že lepšie už nebude… ” Komédia o nevrlom starcovi, ktorý sa vydáva do mesta, aby v rodine svojho syna rozpútal menšie peklo . Hundroš je muž z minulosti. Vie, že dobre už bolo a nič pekné ho nečaká. Uzatvára sa pred všetkým moderným, pretože svet pre neho skončil v r. 1953. Z ulity ho vyženie až bolestivý úraz. Nutnosť navštíviť lekárov. Fo filme čaká na nás veľavravných epizód.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM