Erik Bojničan Kultúra

Víkend sa blíži a ani vy sa nemusíte nudiť: Výber chystaných podujatí, ktoré vám odporúčame zažiť

Čo budete robiť počas blížiacich sa voľných dní? Pri rozhodovaní vám môžu pomôcť tipy našej redakcie na zaujímavé podujatia, ktoré odporúčame zažiť počas nastávajúceho víkendu v Hlohovci.

Ilustračný obrázok k článku Víkend sa blíži a ani vy sa nemusíte nudiť: Výber chystaných podujatí, ktoré vám odporúčame zažiť
Foto: Erik Bojničan / Zdroj: Dnes24.sk

VÝSTAVA: Via Naturae – Cestou prírody

piatok – 8:00 – 16:00, sobota – nedeľa – 13:00 – 18:00, Vlastivedné múzeum v Hlohovci, Františkánske námestie

14. ročník Festivalu enviromentálneho filmu a prehliadka prác 5. ročníka súťaže výtvarnej tvorivosti detí a mládeže.

VÝSTAVA: Jarné a veľkonočné variácie v tvorbe troch generácií

piatok – 8:00 – 16:00, sobota – nedeľa – 13:00 – 18:00, Vlastivedné múzeum v Hlohovci, Františkánske námestie

Trnavský samosprávny kraj – Vlastivedné múzeum v Hlohovci, Denné centrum RUŽA Hlohovec, Spojená škola Hlohovec, Špeciálna základná škola s materskou školou Hlohovec pozývajú na prehliadku výstavy.

KINO: Pasoliny – FK URANIA 1919

Štvrtok 17. marec o 20:00

Francúzsko, Taliansko, Belgicko / ČT, 86 min, Režisér Abel Ferrara/ 2014

Biografické dráma pojednávajúca o dramatickom sklonku života kontroverzného talianskeho filmára. Píše sa rok 1975. Päťdesiatnik Pier Paolo Pasolini práve ukončil natáčanie svojho posledného filmu Saló aneb 120 dní Sodomy. Prežíva najbúrlivejšie obdobie svojej už tak pohnutej kariéry. Stojí proti nemu dobová verejnosť, filmová kritika i politické elity. Pasolini sa chystá na natáčaní nového filmu – filmu, který nikdy nedokončí…

Čertice

Piatok 18. decembra o 19:00, Empírové divadlo

Novo založené ochotnícke divadlo – Fraštacké naivného divadla FĽOČ chystá v krásnych priestoroch Empírového divadla svoju. Môžete sa tešiť na známu hru Carla Goldoni „Čertice“. Komédia o tom, ako už pred tristo rokmi ženy zametali s mužmi zaručene pobaví!

KINO: Šibenica

Piatok 18. marec o 19:00

USA / Dabing, 87 min.

Pozývame Vás na horor ako vyšitý. Dvadsať rokov po tom, čo behom stredoškolského divadelného predstavenia zomrel pri nehode predstaviteľ hlavnej roly. Študenti tejto malomestskej školy sa rozhodnú uctiť si výročie dávnej tragédie znovu uvedením tejto inscenácie. Nakoniec zistia, že niektoré veci je lepšie nekriesiť.

Smeťozber

Prichádza jar a s ňou a s ňou aj veľké čistenie mesta od odpadu. Prečítajte si ako a kedy sa budete môcť pripojiť k dobrovoľníkom v rámci akcie, ktorej cieľom je skrášlenie Hlohovca. Podrobnosti v článku: Veľké jarné upratovanie v Hlohovci: Okrem Smeťozberu tento rok aj opekačka!

KINO: Paddington – Detské predstavenie

Sobota 19. marec o 17:00

Veľká Británia / Francúzsko / Kanada / Dabing, 98 min

Náš medvedík nie je len tak obyčajný medvedík. Pochádza z najtemnejšieho Peru. Nosí červený klobúčik a najviac miluje marmeládové sendviče. Keď zemetrasenie zničí jeho domov, pošle ho teta Lucy do Londýna, aby si tu našiel novú rodinu. Sám a opustený na paddingtonskom nádraží pomaly zisťuje, že život vo veľkomeste nie je úplne taký ľahký, ako si ho predstavoval. Tak poďme sledovať dobrodružstvá tohto zvláštneho medvedíka.

KINO: Tucker a Dale vs. Zlo

Sobota 19. marec o 19:00

Kanada, USA / Dabing, 89 min.

A je tu pozvanie na horror. Dvaja neodolatelní “burani” zo zapadákova v Západnej Virginii, sa vydávajú do polorozpanutého domu, ktorému hovoria chata. Chýstajú sa tu vypiť pár pív, chytiť pár ryb a užiť si trochu zábavy. Skupinka stredoškolských študentov, ktorú stretnú cestou, z ich podozrivého chovania a vzhľadu usúdíli, že takto nemôže vyzerať nikdo iný, len dvaja šialeni zabijaci z vidieka. Zdá sa, že kľudné prázdniny Tuckera a Dalea prinesú nečakané krvavé a zábavné zvraty.

KINO: Môj kráľ

Nedeľa 20. marec o 19:00

Francúzsko / ČT, 125 min.

„Pravidlá deštruktívnej vášne“ Emocionálna dráma, odohrávajúca sa v priebehu niekoľkých rokov, zachytáva komplikovanú a deštruktívnu povahu vzťahu medzi mužom a ženou. Tony je po vážnej lyžiarskej nehode. Je závislá na starostlivosti zdravotníckeho personálu a liekoch proti bolesti, využíva nečakane nadobudnutý čas k spätnému pohľadu na turbulentný románik s mužom menom Georgio.

Môže vás zaujímať:

Longital Suita: Jedinečný koncert v hlohoveckom Empírovom divadle

Filmový festival v Hlohovci ZADARMO: Pozrite si kompletný program Ekotop filmu Envirofilmu

Z tohto si vyberie každý: VEĽKÝ KALENDÁR akcií v Hlohovci na celý rok!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM