Erik Bojničan Samospráva

Viete o tom? V Hlohovci by mohla vyrásť nová športová hala!

Poslanci hlohovského mestského parlamentu schválili podanie žiadosti o vybudovanie športovej haly. Tá by mohla vyrásť na mieste súčasného klziska.

Ilustračný obrázok k článku Viete o tom? V Hlohovci by mohla vyrásť nová športová hala!
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Na ostatnom mestskom zastupiteľstve bola jednou z tém aj možnosť vybudovať v Hlohovci novú športovú halu. Primátor Miroslav Kollár informoval o tom, že Slovenský zväz ľadového hokeja oslovil listom mesto Hlohovec s ponukou podať si žiadosť o výstavbu multifunkčnej ľadovej haly, ktorá by sa v letných mesiacoch dala využívať aj na iné účely.

„V programe rozvoja mesta máme schválené, že chceme rekonštruovať, prípadne budovať nové športoviská najmä pre širokú verejnosť aj pre potrebu športovania mládeže. Pokiaľ sa otvára po krytej plavárni ďalšia možnosť vybudovať takúto halu z iných prostriedkov ako mestských, myslíme si, že do toho treba v tejto chvíli ísť,“ povedal na mestskom zastupiteľstve M. Kollár.

„Obsahom návrhu je výstavba športovej haly – objektu, ktorý umožní viacúčelové využitie pre šport, zábavu a zmysluplné využitie voľného času, so zameraním na získavanie základov pre ďalší rozvoj športu pod vedením odborníkov,“ uvádza sa v deklarácii predbežného záujmu účasti mesta Hlohovec na projekte vybudovania objektu športovej haly, ktorú schválili mestskí poslanci.

Ako stojí v dokumente schválenom poslancami, zámerom je vybudovanie športovej haly s ihriskom o rozmeroch 20m x 40m, s celoročnou prevádzkou: „V zimných mesiacoch bude objekt slúžiť pre potreby korčuľovania a hokeja. V letných mesiacoch je možné vytvoriť z hracej plochy ihrisko pre letné športy,“ stojí v dôvodovej správe dokumentu.

Mesto Hlohovec podľa schválenej deklarácie zamýšľa umiestnenie budúcej stavby na mieste súčasnej umelej ľadovej plochy, pričom investorom a prevádzkovateľom projektu by bol Slovenský zväz ľadového hokeja.

„Pokiaľ je tu v tejto chvíli takáto ponuka, bolo by hriechom nevyužiť to. Aspoň v tom zmysle, že ideme na rokovania, skúsime podať žiadosť. Uvidíme koľko prostriedkov Slovenský zväz ľadového hokeja do celého projektu investuje, v koľkých mestách sa bude tá hala budovať,“ povedal primátor s tým, že ešte však nie je záruka, že tento projekt mesto Hlohovec dostane.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Hlohovca a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM