Erik Bojničan Samospráva

VIDEO: Hlohovčanka si servítku pred ústa nekládla. Tvrdá kritika na adresu mesta

Počas zastupiteľstva v Hlohovci bolo horúco. Na rokovaní prehovorila aj prítomná obyvateľka mesta. Pozrite si záznam, ako vedenie mesta podrobila kritike.

Ilustračný obrázok k článku VIDEO: Hlohovčanka si servítku pred ústa nekládla. Tvrdá kritika na adresu mesta
Foto: Erik Bojničan / Zdroj: Dnes24.sk

Počas rokovania hlohovských poslancov sa riešili viaceré témy, o ktorých vás budeme informovať. Zástupcovia mesta si však vypočuli aj kritiku od nahnevanej Hlohovčanky.

Kritika stavu ihrísk

Vedeniu mesta vytýkala viaceré veci. Upozornila na výtlk na frekventovanej Podzámskej ulici, na ktorého opravu čakajú obyvatelia už niekoľko mesiacov. „Rozumiem tomu, že ste netrpezliví, máte pravdu,“ vyjadril sa primátor Miroslav Kollár. „No netrpezliví sme už pol roka,“ reagovala Hlohovčanka. „Viete, ja vás zasa nezaťažujem tým, že to má bohužiaľ nejaké x mesačné následnosti, kým vysúťažíme dodávateľa, podpíšeme zmluvy a tak ďalej. V tejto chvíli dodávateľ je a opravuje po meste podľa harmonogramu,“ povedal ďalej primátor.

Prečítajte si: Leto sa blíži: Ako sú na tom niektoré z detských ihrísk v Hlohovci? FOTO

Ďalšia z vecí, ktorá tejto obyvateľke prekáža, je stav detských ihrísk. „18 z 19 detských ihrísk nespĺňa predpisy. Ja mám teraz dve možnosti. Buď všetkých tých 18 ihrísk zavriem, všetci ma zožerú alebo sa to snažíme nejakým spôsobom provizórne opraviť,“ vyjadril sa M. Kollár. „Riešime to, chápem, že by to všetci chceli mať hneď. Celé mesto by bolo treba opraviť hneď. Všetko to má nejaké následnosti,“ povedal ďalej primátor.

Došlo aj na zeleň

Hlohovčanka upozornila aj na stav zelene v meste. „Čo sa týka ozeleňovania, viem, aké máte zámery, čítala som to. Ale nerozumiem, prečo to trvá tak dlho a prečo to inde ide. Inde majú iné pravidlá, alebo iné zákony? Každý deň chodím do Trnavy. Je tam zastupiteľstvo v rovnakom čase zvolené ako tu?“ pýtala sa Hlohovčanka. „Každý deň tam vidím niečo nové. Celá Trnava vykosená, vysadený kopec zelene, kruhové objazdy vysadené a tu nič. Keď to ide v Trakoviciach, keď to ide v Maduniciach, keď to ide v Galante, prečo to nejde tu? Len tu sú špeciálne dlhé čakacie lehoty? Ja tomuto nerozumiem,“ povedala ďalej.

„Keby bola normálna situácia, tak máte svätú pravdu. Situácia je taká, že po minuloročnej skúsenosti s obstarávaním s externými dodávateľmi sme s kolegami povedali, že zakladáme mestskú spoločnosť. Keď sme ju zakladali, povedali sme, že tento rok je čisté provizórium. Pretože jednoducho, keď sme tu 4. februára rozhodli o založení mestskej spoločnosti, 8. februára bola zapísaná do obchodného registra. Za 45 dní vyšla na vlastných kosačkách, čo pri podmienkach slovenského verejného obstarávania považujem za malý zázrak,“ vysvetľoval primátor.

Na pretras sa dostali viaceré témy. Pozrite si na priložených videách vystúpenie Hlohovčanky a reakcie primátora.

Foto: ilustračné

ZÁZNAM: Nespokojná Hlohovčanka zniesla kritiku na adresu mesta!
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM