Zuzana Jakubičková Šport

Veteráni z celého Slovenska súťažili v Hlohovci vo vzpieraní

Cez víkend sa uskutočnili v priestoroch budovy TJ Sokol Hlohovec Majstrovstvá SR veteránov vo vzpieraní, pod záštitou primátora mesta Hlohovec p. Petra Dvorana a pri príležitosti osláv 900. výročia prvej písomnej zmienky o meste Hlohovec.

Ilustračný obrázok k článku Veteráni z celého Slovenska súťažili v Hlohovci vo vzpieraní
Foto: Zuzana Jakubičková

Súťaže sa zúčastnilo celkovo 27 pretekárov od najmladšieho 37 ročného pretekára až po najstaršieho 68 ročného pretekára.

Prítomných privítal starosta TJ Sokol Hlohovec Miroslav Ondrejka, ktorí všetkým zaželal veľa krásnych športových výkonov.

TJ Sokol reprezentovali piati domáci pretekári, ktorí sa v absolútnom poradí umiestnili nasledovne:

4. miesto Ľubomír Ondrejka výkon 108 kg trh a 135 kg nadhod

5. miesto Jozef Divílek výkon 72 kg trh a 90 kg nadhod

11. miesto Branislav Tužinčín výkon 105 kg trh a 127 kg nadhod

17. miesto Igor Hrušovský výkon 82 kg trh a 100 kg nadhod

18. miesto Jaroslav Ondrejka výkon 80 kg trh a 100 kg nadhod

Súťažilo sa podľa vekových a hmotnostných kategórií podľa tzv. Sinclair Melzerových bodov, ktoré sa vynásobili maximálne zodvihnutou váhou – v trhu a v nadhode.

V absolútnom poradí sa na prvých dvoch miestach umiestnili pretekári z Veľkého Medera – Oskar Pataši, ktorý vzoprel v trhu činku o váhe 106 kg a v nadhode 139 kg, na druhom mieste sa umiestnil Tibor Mezei s výkonom 126 kg trh a 140 kg nadhod a na treťom mieste skončil najstarší 68 ročný pretekár Jozef Juríček, ktorý vzoprel v trhu činku o váhe 66 kg a v nadhode 88 kg.

Súťaže sa zúčastnila aj jediná veteránka Kamila Jarábeková z Banskej Bystrice, ktorá vzoprela v trhu činku o váhe 56 kg a v nadhode 72 kg.

Poháre a diplomy odovzdal primátor mesta Hlohovec Peter Dvoran, ktorý špeciálne víťazným pohárom ocenil aj najsilnejšieho „fraštačana“ Ľubomíra Ondrejku, všetkým pretekárom zablahoželal k predvedeným výkonom a vyzdvihol prístup usporiadateľov, ktorým sa opäť podarilo pripraviť kvalitný a vydarený turnaj.

Veteráni z celého Slovenska súťažili v Hlohovci vo vzpieraní
25
Galéria
Foto: Zuzana Jakubičková / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM