Erik Bojničan Kultúra

Verili by ste? V hlohovskej knižnici je bezmála 76 tisíc titulov, najstarší čitateľ má 84 rokov!

Knižnica v Hlohovci sa má čím pochváliť. Aj keď musí bojovať s novými technológiami, tých ktorých oslovuje vôňa papiera je stále dosť. Prečítajte si ďalšie zaujímavé fakty.

Ilustračný obrázok k článku Verili by ste? V hlohovskej knižnici je bezmála 76 tisíc titulov, najstarší čitateľ má 84 rokov!
Foto: Eva Viestová / Zdroj: Dnes24.sk

Knižnica už dávno nie je len miesto plné kníh, je to moderná inštitúcia pracujúca s informáciami. Medzi také jednoznačne patrí aj Knižnica v Hlohovci, ktorá bola založená už pred 88 rokmi.

Hlohovská knižnica v tejto rýchlej dobe rozhodne nezaostáva. „Momentálne máme zapísaných celkom 2797 čitateľov, z toho 1111 detských“, hovorí Helena Pekarovičová, vedúca pracovníčka hlohovskej knižnice.

Viac než 1700 nových titulov za posledný rok!

„Knižnica má 75 990 titulov. V minulom roku pribudlo do knižnice 1746 kníh, 670 bolo kúpených a 1076 sme dostali darom väčšinou od našich čitateľov, niektoré od vydavateľstiev a podobných inštitúcií. Pri daroch je jeden malý problém. Nie vždy sú to nové knihy. Čitateľ však chce novú knihu vždy“, vysvetľuje ďalej Pekarovičová.

„Pracovníčky knižnice pripravili 185 väčší i menších podujatí, zameraných na propagáciu čítania a vzdelávanie, na ktorých sa zúčastnilo 4351 návštevníkov“, konkretizuje Pekarovičová.

O knihu majú záujem všetky ročníky

Najmladší zapísaný čitateľ je podľa štatistík knižnice Tomáško, sa narodil len pred dvoma rokmi. Naopak najstarší čitateľ, Jozef (84) si podľa vedúcej knižnice rád príde po dobrú knihu. Najaktívnejšou čitateľkou je pani Diana (55), ktorá si v minulom roku požičala neuveriteľných 958 titulov.

Knižnica aj v tomto roku pripravuje množstvu podujatí, o ktorých Vás budeme samozrejme informovať.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM