Zuzana Jakubičková Kultúra

Verejná zabíjačka, punč a medovina. Blížia sa Vianočné trhy

Mesto Hlohovec aj tento rok zorganizuje na Nám. sv. Michala Vianočné trhy. Počas troch dní si budete môcť spríjemniť vianočný čas punčom, pečenými gaštanmi, kapustnicou, či medovinou.

Ilustračný obrázok k článku Verejná zabíjačka, punč a medovina. Blížia sa Vianočné trhy
Foto: Zuzana Jakubičková

Vianočné trhy sa uskutočnia v dňoch 13.-15. decembra na Námestí sv. Michala v čase od 8,00 do 22,00 h. Primátor mesta v štvrtok o 16:00 h. oficiálne otvorí trhy príhovorom. Predstaví sa tiež spevácka skupina LIPA, deti z hlohovských škôl a majstri mäsiari, ktorí predvedú zabíjačku prasiatka. Zabíjačkové špeciality budú samozrejme dostupné aj pre návštevníkov trhov.

„O ich výrobky bol minulý rok veľký záujem, preto veria, že nesklamú ani tento rok. V stánkoch bude pripravený bohatý výber občerstvenia, najmä vianočná kapustnica a mäsové výrobky, vianočný punč a varené víno, oblátky, trdelníky a pečené gaštany, chýbať nebude med a medovina. Súčasťou ponuky budú vianočné dekorácie a drobnosti, ktoré potešia pod vianočným stromčekom.“ povedala prednostka MsÚ v Hlohovci, Eva Lukáčová.

„Opäť je tu čas radosti, želaní a ľudského tepla. Veríme, že k pekným Vianociam prispejú i stretnutia a pohoda na Vianočných trhoch v Hlohovci.“ dodala na záver pani prednostka.

Koledníci a Dobrá novina

Mnohí ľudia nevedia, že v Hlohovci je zaužívaná tradícia koledovania od roku 1998. Koledníci 26.12. navštívia domácnosti, ktoré sa zapíšu do pripravených zoznamov v oboch hlohovských kostoloch. Túto peknú akciu s názvom " Dobrá novina " v Hlohovci zastrešuje Hnutie kresťanských spoločenstiev detí a v Hlohovci koledníkov pripravuje Andrea Kleimanová, prac. odd. spoločenských vecí MsÚ.

Dobrá novina je kolednícka akcia spojená so zbierkou pre projekty rozvojovej spolupráce v afrických krajinách a zároveň programom rozvojového vzdelávania počas celého roka.

Počas Vianoc jasličky v kostoloch navštívi množstvo rodičov s deťmi. Stačí sa len pripísať do zoznamu a deti môžu mať príjemné prekvapenie – koledníkov, priamo doma, pri ich stromčeku.

Vianočné trhy
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM