Klaudia Goncalves Rôzne Správy

Veľvyslanec Spojeného kráľovstva v Hlohovci: Pozvali ho gymnazisti, rokoval aj s primátorom

Na pozvanie študentov Gymnázia Ivana Kupca pricestoval na návštevu Hlohovca veľvyslanec Spojeného kráľovstva na Slovensku Andrew Garth.

Ilustračný obrázok k článku Veľvyslanec Spojeného kráľovstva v Hlohovci: Pozvali ho gymnazisti, rokoval aj s primátorom
4
Galéria

Na návštevu Hlohovca pricestoval v stredu, 13. novembra, na pozvanie gymnazistov veľvyslanec Spojeného kráľovstva na Slovensku Andrew Garth.

„Pán veľvyslanec bol pozvaný, nakoľko naša škola je zapojená do programu Duke of Edinburg a študenti sa aktívne zapájajú do rôznych úrovní tohto programu,“ povedala pre náš portál Karin Minarovská, riaditeľka Gymnázia I.Kupca v Hlohovci.

Veľvyslanec Andrew Garth sa počas návštevy stretol so študentmi Gymnázia Ivana Kupca na diskusii vo Vlastivednom múzeu v Hlohovci, rokoval aj s primátorom mesta Miroslavom Kollárom.

„Primátor a veľvyslanec spoločne hovorili o dianí v meste, o jeho rozvoji aj o širšom regióne. Zaujímal sa o pripravované podujatia k 30. výročiu Nežnej revolúcie. Otvorili aj vnútropolitické otázky,“ informovala radnica na svojej webovej stránke.

Adrew Gartha na návšteve sprevádzal aj britský vojenský pridelenec plk. David Catmur. Študenti obom počas prehliadky školy predstavili rôzne aktivity, workshopy a prednášky v rámci aktuálne prebiehajúceho Týždňa globálneho vzdelávania.

Pozvanie A. Gartha na návštevu Hlohovca bolo iniciované gymnazistami v septembri tohto roku počas slávnostného odovzdávania Medzinárodných cien vojvodu z Edinburghu, kde si prevzali bronzovú medailu v rámci tohto prestížneho programu.

„Andrew Garth je veľvyslancom Spojeného kráľovstva na Slovensku od októbra 2014. Predtým pracoval na rôznych pozíciách v Poľsku, Rumunsku, Taiwane a Thajsku. V diplomatických službách Spojeného kráľovstva pôsobí od roku 1988. Jeho prioritami sú, okrem iného, hľadanie prienikov spoločných záujmov pri reforme Európskej únie a rozvoj ekonomickej spolupráce,“ informovala radnica na webe mesta.

Veľvyslanec Spojeného kráľovstva v Hlohovci: Pozvali ho gymnazisti, rokoval aj s
4
Galéria
Zdroj: hlohovec.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM