Erik Bojničan Squash

Veľký úspech pre hlohovský squash: Lukáš Tužinčin (19) hájil Slovenské farby na Majstrovstvách Európy juniorov!

Hlohovská squashová škola sa má čím pochváliť. Vekom ešte junior Lukáš Tužinčin reprezentoval našu krajinu na Majstrovstvách Európy do 19 rokov.

Ilustračný obrázok k článku Veľký úspech pre hlohovský squash: Lukáš Tužinčin (19) hájil Slovenské farby na Majstrovstvách Európy juniorov!
Zdroj: Dnes24.sk

Po marcových Majstrovstvách Slovenska jednotlivcov v squashi mužov a žien bol z pohľadu turnajov veľmi bohatý aj apríl, a to najmä pre juniorov. Vďaka vekom ešte juniorovi Lukášovi Tužinčinovi mala na Majstrovstvách Európy do 19 rokov zastúpenie aj hlohovská squashová škola.

Tužinčin je členom squashového klubu ROIN Hlohovec a už vo svojom veku je plnohodnotným členom základnej zostavy tímu mužov pravidelne hrajúceho o medailové priečky v súťaži družstiev mužov.

Prvým veľkým aprílovým turnajom, na ktorom sa Lukáš zúčastnil, boli Majstrovstvá Európy tímov do 19 rokov (U19). Podujatie sa konalo v dňoch 2. až 5. apríla v Prahe za účasti 19. družstiev. Žiaľ, pre minuloročnú neúčasť na šampionáte bolo naše družstvo nasadené až ako osemnáste, čo v konečnom dôsledku spôsobilo, že do skupiny dostali mladí Slováci favorizované tímy.

Už s úvodným súperom a v celkovom poradí druhým nasadeným tímom Španielska zohrali naši mladí reprezentanti prekvapujúco vyrovnanú partiu, no prehrali nakoniec 1:2 na zápasy. Po tomto výbornom výsledku však nasledovali dve hladké prehry s Walesom a Českou republikou v pomere 0:3. Nasledujúci duel s Holandskom bol opäť tesný a v pomere 1:2 ho získali reprezentanti krajiny tulipánov.

Posledné dva zápasy však slovenské družstvo zvládlo, keď porazilo Nórov a Talianov zhodne 2:1. Hoci bolo cieľom našich juniorov postúpiť zo skupiny, nakoniec obsadili aj s Hlohovčanom Lukášom Tužinčinom konečné 17. miesto.

S popularitou squashu v našich zemepisných šírkach to vidí mladý Hlohovčan nasledujúco: „Squash na Slovensku sa teší podľa môjho názoru stále väčším sympatiám. Ľudia si začínajú obľubovať tento šport, keďže nie je ani rekreačne tak veľmi náročný. Žiaľ, slabšie to je v juniorských kategóriách, kde deti sa príliš nezapájajú aktívnejšie do tohto športu.“

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM