Lucia Lauková Krimi

Veľká razia v našom kraji: Vyše 200 policajtov zasahovalo pre daňové podvody, VIDEO

Na západnom Slovensku sa rozbehla veľká policajná akcia, pri ktorej zasahovalo 210 policajtov. Zadržali siedmich obvinených a troch podozrivých.

Zdroj: Facebook

V Bratislavskom, Trnavskom a Nitrianskom kraji zasahuje v stredu od skorých ranných hodín finančná polícia s kriminálnym úradom finančnej správy. Ide o dve akcie, jednu s krycím názvom Média 3, ktorá je pokračovaním akcií s rovnakým názvom, a ďalšiu pod krycím názvom Zmluvy. Informuje o tom polícia na sociálnej sieti s tým, že doposiaľ zadokumentovala škodu vo výške viac ako 1,5 milióna eur.

„V akcii Média 3 finančná polícia vykonáva 11 domových prehliadok a tri prehliadky iných priestorov. Policajti zadržali sedem obvinených z daňovej trestnej činnosti. Konkrétne, z pokračovacieho zločinu skrátenia dane a poistného, ktorého sa mali dopustiť ako členovia organizovanej skupiny,“ spresňuje polícia.

Doposiaľ zadokumentovala škodu vo výške viac ako 1,5 milióna eur. Trestná činnosť súvisí so spomínanými policajnými akciami Média 1 a Média 2.

„Teda s páchaním závažnej daňovej trestnej činnosti krátením vlastnej daňovej povinnosti s reklamnými službami. Policajti okrem siedmich obvinených zadržali aj troch podozrivých,“ podotkla polícia.

V akcii Zmluvy policajti vykonávajú tri domové prehliadky a tri prehliadky iných priestorov, kde hľadajú listiny a ďalšie dôležité dôkazy na trestné konanie.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM