Erik Bojničan Samospráva

Veľká akcia proti potkanom: V Hlohovci nás čaká celomestská daratizácia!

Mesto Hlohovec bojuje proti potkanom aj túto jar. Celomestská deratizácia má za cieľ zabezpečiť ochranu zdravých podmienok v našom meste.

Ilustračný obrázok k článku Veľká akcia proti potkanom: V Hlohovci nás čaká celomestská daratizácia!
Zdroj: TASR

Hlohovská radnica vydala verejnú vyhlášku, v ktorej vyzýva celomestskú deratizáciu. Veľká akcia proti potkanom potrvá až do 12. apríla 2015. Stane sa tak v záujme utvárania a ochrany zdravých podmienok a zdravého spôsobu života.

Zároveň boli stanovené podmienky tejto celomestskej deratizácie. Právnické a fyzické osoby – podnikatelia musia na vlastné náklady uzavrieť dohodu o výkone deratizácie vo svojich objektoch, prípadne v objektoch, ktoré spravujú, s deratizačnou firmou, ktorá túto činnosť môže vykonávať.

Celomestská deratizácia sa dotkne aj všetkých fyzických osôb – občanov. Tí musia vykonať deratizáciu v pivničných priestoroch, v rodinných domoch a i. objektoch určených na bývanie, pre vlastnú potrebu a na pozemkoch využívaných na chov hospodárskych zvierat. Občania si však môžu deratizáciu vykonať aj svojpomocne komerčne dostupnými prípravkami, ktoré sú určené a schválené na tento účel.

„Výkonom deratizácie v jednotnom termíne prispejete k úspešnejšej likvidácii rôznych druhov hlodavcov na území mesta,“ povedala k dôvodom deratizácie referentka pre komunikáciu a vonkajšie vzťahy Zuzana Hrinková Siebenstichová.

Bližšie informácie môžete získať na Mestskom úrade Hlohovec, M.R.Štefánika l, na oddelení výstavby a životného prostredia, č. telefónu 7368 216, 7368 214.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM