Webnoviny - Rôzne

Väčšina Slovákov oslávi koniec roka doma s rodinou

Viac ako polovica, konkrétne 55,1 percenta obyvateľov Slovenska oslávi koniec roka doma s rodinou.

Vyplýva to z prieskumu, ktorý agentúra TNS Slovakia realizovala v decembri tohto roku na internete na reprezentatívnej vzorke 1000 respondentov vo veku od 15 do 65 rokov.

Z prieskumu ďalej vyplýva, že necelá desatina ľudí oslávi posledný deň v roku u priateľov alebo známych (8,8 percenta), prípadne ho strávi doma s priateľmi (7,3 percenta).

Na chate bude silvestrovať 6,2 percenta opýtaných. Ľudia budú Silvestra taktiež oslavovať v meste na oslavách (3,6 percenta), prípadne na plese, diskotéke alebo inej zábave (3,2 percenta).

Doma s rodinou budú oslavovať najmä ľudia vo veku 30 rokov a viac a respondenti s nižším vzdelaním (stredoškolské vzdelanie bez maturity). V meste na oslavách budú zase skôr obyvatelia z väčších miest (viac ako 100 000 obyva­teľov).

Mladí ľudia do 29 rokov oslávia koniec roka skôr u priateľov či známych, na chate, v meste na oslavách alebo na plese, diskotéke či lyžovačke.

Vysokoškolsky vzdelaní ľudia budú silvestrovať doma s priateľmi, prípadne na dovolenke na Slovensku. Naopak, ľudia s nižším vzdelaním strávia posledný deň v roku na chate, prípadne na plese, diskotéke alebo inej zábave.

Štyri percentá Slovákov nechcú pyrotechniku

Agentúra TNS Slovakia zisťovala aj to, aký majú Slováci vzťah k pyrotechnike. Takmer tretine opýtaných (31,2 percenta) sa zábavná pyrotechnika páči, ale používa ju len symbolicky a necelej štvrtine (22,6 percenta) sa zábavná pyrotechnika páči, ale nekupuje ju a pozerá sa na ňu z bezpečnej vzdialenosti.

Vo veľkej miere využíva zábavnú pyrotechniku pri oslavách takmer desatina (9,7 percenta) ľudí. Zábavnú pyrotechniku by najradšej zakázali štyri percentá obyvateľov Slovenska. Na zábavu v súvislosti s oslavami konca roka minie Slovák v priemere 36,4 eura. Na tohtoročné silvestrovské oslavy budú zábavnú pyrotechniku nakupovať najmä ľudia vo veku 30 až 39 rokov. Agentúru SITA informovala PR manažérka agentúry TNS Slovakia Vladimíra Bunčáková.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM