Rôzne

V Trnavskom kraji úraduje chrípka: Zatvorila už sedem materských škôl

V kraji zaznamenali vzostup chorobnosti na akútne respiračné ochorenia a vzostup chorobnosti na chrípke podobné ochorenia. Pre choré deti zatvorili v kraji sedem materských škôl.

Ilustračný obrázok k článku V Trnavskom kraji úraduje chrípka: Zatvorila už sedem materských škôl
Zdroj: TASR

Sedem materských škôl zatvorili pre zvýšený počet chorých detí počas tohto týždňa v Trnavskom kraji. Z toho boli tri v okrese Hlohovec, dve v okrese Galanta a po jednej v okresoch Trnava a Skalica.

V regióne je v evidencii spolu 6576 prípadov akútnych respiračných ochorení (ARO), čo predstavuje chorobnosť 1760,5 chorého na 100 000 obyvateľov, z toho chrípke podobných ochorení bolo 793 (chorobnosť 212,3).

„V porovnaní s predchádzajúcim kalendárnym týždňom zaznamenávame vzostup chorobnosti na akútne respiračné ochorenia o 0,97 % a vzostup chorobnosti na chrípke podobné ochorenia o 10,7 %,“ konštatovala Dagmar Kollárová, vedúca odboru epidemiológie Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Trnave.

Najvyššia chorobnosť na ARO je v okrese Trnava (1971,40) a v skupine detí do päť rokov. U 1,3 % ochorení bol hlásený komplikovaný priebeh, najčastejšie so zápalom prínosových dutín.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM