Monika Hanigovská Rôzne

V Trnavskom kraji sa zbierajú sladučké broskyne: Vieme, kde a za koľko

Aj v Trnavskom kraji sa začala sezóna zberu broskýň. Voňavé a najmä sladké plody si môžete odtrhnúť priamo na viacerých miestach.

Ilustračný obrázok k článku V Trnavskom kraji sa zbierajú sladučké broskyne: Vieme, kde a za koľko
10
Galéria
Zdroj: TASR

Letná sezóna sa spája aj s chuťou a vôňou sladkých letných plodov. Počas tohto obdobia si na tanieroch doprajeme jahody, maliny, melóny, rôzne druhy bobuľovitého ovocia ale napríklad aj šťavnaté broskyne. O samozbere sladkých jahôd v okolí Trnavy sme váš už informovali. Viete však, kde si môžete nazbierať broskyne? Pozrite sa s nami, kde v Trnavskom kraji dozreli tamojšie sady.

Predtým, ako sa vyberiete na samozber broskýň, odporúčame aktuálne sledovať stránky poskytovateľov. Otváracia doba sa môže meniť od zmeny počasia a od aktuálneho množstva dozretých a nevyzbieraných plodov.

Samozber broskýň presúvajú do Veselého

„Tento rok nám dozrieva ovocie o niečo skôr. Samozber broskýň prebieha od minulého týždňa a je spojený so samozberom jahôd. Samozber broskýň zajtra (27. júla –poz.red.) končí v Borovskom sade, kde sa oberala odroda Redhaven a presúva sa do Veselého, kde dozrieva vynikajúca odroda Flamingo a v priebehu budúceho týždňa odroda Suncrest,“ informovala nás za firmu Plantex, Mária Bednárová.

Cena broskýň pri samozbere je 0,95€/ kg a zber sa uskutočnuje (po-pia) v čase od 7.00 – 18.00 hod. a 7.00 –12.00 hod. (sobotu). Ovocný sad nájdete v areáli firmy vo Veselom. Aktuálne informácie o samozbere nájdete TU.

Milovníci tohto ovocia sa podľa slov tamojšej pracovníčky majú na čo tešiť. „Je to chuťovo výborná odroda na zjedenie aj zaváranie, dobre oddeliteľná od kôstky,“ dodala.

Aj v Majcichove

Sladučké ovocie si môžete doniesť aj z Majcichova. V tamojšom sade dozrela taktiež odroda Flamengo. „Predaj je každý deň od 17.00 –19.00 hod., treba sa ale vopred objednať na čísle 0948 418 567,“ informujú organizátori zberu.

Cena za broskyne pri samozbere je 1,00€/ kg, pričom broskyňové sady nájdu zberači vedľa základnej školy. Prípadne zmeny otváracej doby a iných informácií môžete sledovať aj TU.

FOTO: Samozber broskýň v Trnavskom kraji
10
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM