Webnoviny - Rôzne

V Trnave prichádzali prví na svet chlapci

Prvým dieťaťom narodeným v novom roku v Trnavskom kraji je Tomáš Mihál zo Senice.

Na svet sa prihlásil už v druhej minúte roku 2012 vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou v Skalici. Tomáš vážil 3 600 gramov a meral 50 centimetrov.

Vo Fakultnej nemocnici v Trnave čakali na prvého novorodenca takmer osem hodín. Šimon Žilický zo Serede sa narodil o 7:55, mal 3 500 gramov a 51 centimetrov.

Prvým Trnavčanom je Róbert Trepáň, ktorý sa narodil o 9:40.Trnavčania oslavovali príchod nového roku v centre mesta po trojročnej prestávke, Trojičné námestie zaplnili až dvakrát.

Prvýkrát už o 18.00, kedy oblohu nad mestom rozžiaril plnohodnotný ohňostroj určený pre deti, druhýkrát okolo polnoci.

Pred polnocou Trnavčanov zahrievali kapely Bukasový masív a Kochanski, po polnočnom ohňostroji diskotéka. Organizátori podľa Martina Královiča z agentúry Kinx nezaznamenali žiaden incident.

Záchranári odviezli na ošetrenie do nemocnice jedno dievča so zranením oka od pyrotechniky, hasiči a policajti zasahovať nemuseli. Podľa organizátorov vítalo nový rok v centre Trnavy viac ako 2000 ľudí.

Pokojný Silvester bol podľa dispečingu linky 112 aj v ďalších mestách Trnavského samosprávneho kraja. ,,Dá sa povedať, že sa vyskytli len bežné prípady, ako v ktorúkoľvek inú sobotu,“ potvrdil pre agentúru SITA vedúci zmeny Integrovaného záchranného systému v Trnave Marek Klimo.

So Silvestrom pravdepodobne súvisel menší požiar v záhrade v Kľačanoch pri Hlohovci, inak nič vážnejšie na linke 112 nezaznamenali.

Oslavy Silvestra v Trnave organizovala na svoje náklady súkromná spoločnosť, ktorá predtým zabezpečovala aj Vianočné trhy. Mesto zaplatí len ohňostroj, ktorý bude stáť približne tritisíc eur. Trnava bola jedným z mála miest, kde v posledných rokoch silvestrovské oslavy chýbali.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM