Krimi Správy

V stredu buďte na cestách obzvlášť obozretní: Chystá sa policajná akcia

Pri šoférovaní majte oči na stopkách. Poslednú aprílovú stredu bude v Trnavskom kraji policajná akcia zameraná na dopravu.

Ilustračný obrázok k článku V stredu buďte na cestách obzvlášť obozretní: Chystá sa policajná akcia
Zdroj: TASR

Vo všetkých okresoch Trnavského kraja sa v stredu 24. apríla uskutoční policajná akcia zameraná na bezpečnosť a plynulosť v cestnej premávke.

Hliadky dopravnej, poriadkovej a železničnej polície budú vo zvýšenej miere dohliadať na spôsob jazdy, najmä predchádzanie, dodržiavanie rýchlosti, zákaz požívania alkoholických nápojov, telefonovanie za volantom a na cyklistov a chodcov.

Vo zvýšenej miere budú dozerať aj na jazdu cez železničné priecestia. Informovala o tom krajská policajná hovorkyňa v Trnave Martina Kredatusová.

„Vodičom odporúčame, aby dodržiavali predpisy, jazdili bezpečne, na jazdu sa riadne sústredili a dbali na zvýšenú ohľaduplnosť voči cyklistom a chodcom. Cyklistom a chodcom pripomíname, že aj oni sú riadnymi účastníkmi cestnej premávky, povinnosť dodržiavať dopravné predpisy platí rovnako aj pre nich. Navyše sú najzraniteľnejší a polícia bude na cestách aj pre ich zvýšenú bezpečnosť,“ uviedla.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM