Webnoviny - Rôzne

V piatok bude na väčšine Slovenska snežiť, na Silvestra nie

Piatkové počasie na Slovensku bude naďalej zamračené, ale na väčšine krajiny sa treba pripraviť na sneženie. Informovala o tom webová stránka Slovenského hydrometeorologického ústavu (SHMÚ).

Cez naše územie bude prúdiť vietor z južných smerov do rýchlosti 4 m/s (15 km/h). Na juhozápade sa však postupne zmení na severozápadný vietor 3 až 6 m/s (10 až 20 km/h).

Meteorológovia očakávajú najvyššiu teplotu od –2 do +3 stupňov Celzia. Na horách bude chladnejšie, teplota vo výške 1500 metrov klesne na –6 stupňov Celzia.

Naďalej by malo pretrvávať oblačné až zamračené počasie, na mnohých miestach sa treba pripraviť aj na sneženie alebo dážď so snehom.

Podľa webovej stránky SHMÚ by zajtra nemalo snežiť len v okolí Komárna a Dunajskej Stredy, kde sa skôr očakáva dážď.

Predpoveď na sobotu

V sobotu sa začne rozširovať od západu do našej oblasti výbežok vyššieho tlaku. Oblačnosť by mala byť premenlivá a miestami sa znovu treba pripraviť na sneženie

Nočná teplota v sobotu vystúpi na 0 až –5 stupňov Celzia, v horských dolinách bude chladnejšie. Teplomer cez deň ukáže –2 až +3 stupne Celzia. Fúkať by mal prevažne severozápadný vietor 2 až 6 m/s (5 až 20 km/h), na východe prevažne slabý južný vietor.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM