Erik Bojničan Kultúra

V júni sa je na čo tešiť: TOP desať akcií, ktoré nás čakajú v Hlohovci a okolí

Počas júna je sa na čo tešiť. V Hlohovci a v okolí sú v pláne rôzne lákavé podujatia. Týchto 10 radíme medzi najzaujímavejšie.

Ilustračný obrázok k článku V júni sa je na čo tešiť: TOP desať akcií, ktoré nás čakajú v Hlohovci a okolí
Foto: Erik Bojničan / Zdroj: Dnes24.sk

Cesta rozprávkovým lesom

3. júna od 13:00 do 18:00 hod., Zámocká záhrada Hlohovec

Akcia, ktorá sa chystá v našom meste prvý júnový víkend poteší určite najmenších. Hlohovecká Zámocká záhrada sa zmení na cestu rozprávkovým lesom. Deti sa môžu tešiť na vstupnú bránu do rozprávok, koníky, piknik, 10 stanovíšť rozprávkového lesa, lodičky, odmeny, maľovanie na tvár, skákacie a šmýkacie hrady či divadlo.

Opus Franciscanum II

4. júna o 19.30 h., Františkánsky kostol v Hlohovci

Počas koncertu vo Františkánskom kostole sa predství vokálno-inštrumentálny súbor Františkánska schóla Bratislava. Zaznejú skladby figurálnej vokálno-inštrumentálnej hudby františkánskych skladateľov zo Slovenska z 18. storočia oživené z dobových historických rukopisov a kompozície stredovekej hudby (gregoriánsky chorál).

Apartmán 648

4. júna o 15:00 h., Dom kultúry Horné Otrokovce

Divadelné predstavenie Apartmán 648 alebo Šecko sa doondylo v prevedení hlohovského ochotníckeho divadla FĽOČ. Bláznivá komédia z pera Raya Cooneyho je zárukou zábavy, absurdnosti a čierneho humoru v jednom. Chcete vedieť čo spôsobilo prievan v apartmáne 648? Dozvedieť sa to môžete už počas prvého júnového víkendu.

Noc kostolov

9. júna od 18:00 h., Leopoldov

Počas Noci kostolov čaká na návštevníkov mesta Leopoldov zaujímavý program. Chystajú sa napríklad prednášky na témy histórie väzenského kostola a duchovnej služby vo väznici. Záujemcovia si budú môcť počas prehliadky pozrieť vežu a organ.

Tančiareň Latino

9. júna od 19:30, Empírové divadlo Hlohovec

Chýba vám poriadna dávka večernej zábavy? Pretancujte exotický večer na horúcej Latino tančiarni. V priestoroch Empírového divadla sa môžete tešiť na 8 členný live band Dominika Titková &Friends, workshop latino tancov s lektorkou tanca a ochutnávku ďalších žánrov.

Víkend otvorených parkov a záhrad

11. júna o 10:00 a 15:00, Zámocká záhrada Hlohovec

Počas víkendu otvorených parkov a záhrad budete mať možnosť, čo to sa dozvedieť o vzácnostiach Zámockej záhrady. Komentované prehliadky po poznávacom okruhu poodhalia zaujímavosti o histórii, faune a flóre hlohoveckého zámockého parku. Od 15:00 bude v tento deň vstup na vyhliadku veže kostola zadarmo.

„Jááánošííík po tristo rokoch so SĽUK-om“

16. júna o 19:30, Amfiteáter v Červeníku

Opätovné javiskové uvedenie legendárneho titulu Jááánošííík Radošinského Naivného Divadla divákom predstavuje nielen vtipné scénky, piesne a glosy o potrebnosti či skôr nepotrebnosti národných a náhodných hrdinov, ale tuším prichádza aj s malým zamyslením o nevyhnutnosti a potrebnosti nadhľadu a humoru v našom živote.

Piknik v Zámockej záhrade

17. júna o 16.00 h., Zámocká záhrada Hlohovec

Počas pikniku na Francúzskych terasách Zámockej záhrady v Hlohovci sa budete môcť započúvať do tónov Saxophone Syncopators. Kapela jrá veľmi veselý, uchulahodiaci a hravý ragtime v úprave pre štyri saxofóny. V repertoári majú však aj diela klasikov. Hrajú na originálne historické hudobné nástroje z 30-tych rokov minulého storočia, čím vytvárajú mäkký príjemný zvuk tohto nástroja.

Gastrofestival

17. júna od 12:00 h., Park Dolné Zelenice

Neďaleká obec Dolné Zelenice v Hlohoveckom okrese bude dejiskom už desiateho ročníka Gastrofestivalu. Široko ďaleko budú rozvoniavať tie najlepšie jedlá z kotlíkov, ako sú guláš, halászlé či držková. Po vyhlásení výsledkov najlepších družstiev bude v parku pokračovať voľná zábava.

Stredoveké dni

24.6. – 25.6.2017, Zámocká záhrada

V závere júna sa do Hlohovca opäť vráti stredovek. Tento rok čaká na návštevníkov úplná novinka v programe. Budete môcť sledovať osudy mladého rytiera, ktorý sa po smrti svojho otca dostane od učenia k svojmu majstrovi. Sprevádzať pri výcviku, vo vojnách, pri dvorských zábavách, či na poľovačkách, aby ste nakoniec zistili, či sa mu podarí poraziť otcovho vraha v rytierskom turnaji na koňoch.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Hlohovca a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM