Zuzana Jakubičková Rôzne

V jazere pri Hlohovci číha krokodíl

Pokojný deň rybárom zmaril nečakaný úkaz. Kúsok od návnad sa z vody vraj vynoril metrový jašter. Zbadal ho člen rybárskej stráže, ktorého to na smrť vydesilo.

V Hlohovci sa už niekoľko dní rozpráva o obrovskom krokodílovi, ktorý si spokojne pláva v jazerách na štrkovisku. Ako sa vyjadrilo viacero rybárov má byť olivovej farby a ľudí sa vraj nebojí. Ako prvý ho zbadal člen rybárskej stráže a ihneď informoval rybársky zväz.

Jedná sa zrejme o kajmana okuliarnatého, ktorý žije v Južnej Amerike.** „Dospelé samce dorastajú do veľkosti dvoch až troch metrov“ vysvetľuje veterinár Vladimír Holkovič.// „Ak sa ho pokúsi niekto odchytiť, celkom určite zaútočí a okrem tržných zranení môže dôjsť až k amputácii končatiny“, vystríha Holkovič a dodáva: //„Svojou veľkosťou zrejme prestal byť milou jašteričkou, tak sa ho chovateľ zbavil vypustením do rybníka“.**

Podľa odborníka na chov exotických plazov by kajman dokázal v našich jazerách prežiť určitú dobu, prezimovanie by však nezvládol.

Podľa slov Antona Mutkoviča, predsedu organizácie rybárskeho zväzu v Hlohovci, je treba zistiť kto v okolí chová exotické plazy a preveriť či dotyčnej osobe neušiel alebo sa ho úmyselne nezbavil.

[color=#ff0000]­O tom ako sa to vyvinie ďalej vás budeme včas informovať.[/color]

hlohovec24/tasr

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM