Rastislav Búgel Iné športy

V Hlohovci Slovenky nastúpia proti Brazílii

Slovenské hádzanárky sa v piatok popoludní v Hlohovci po prvý raz zišli po vedením nového trénerského dua Peter Sabadka a Lenka Černá. Už v sobotu o 20.30 h absolvujú Slovenky aj zápasovú premiéru s novým realizačným tímom, v Hlohovci privítajú atrak

V nominácii chýbajú legionárky z francúzskeho Dijonu Veronika Pajtášová, Martina Školková a brankárka Žaneta Tóthová, naopak v národnom tíme sa objavilo niekoľko nových tvárí, predovšetkým trojica Sabadkových klubových zvereniek z Veselí – Zuzana Drotárová, Lucia Súkenníková a Monika Rajnohová.
Pôvodne mal mať prvý Sabadkov zraz výsostne zoznamovací a plánovací charakter a víkend mali vyplniť len spoločné tréningy, no Brazílčanky, ktoré sú na sústredení v Rakúsku požiadali slovenský zväz o prípravný duel. Do hry s najväčšou pravdepodobnosťou nezasiahne skúsená kanonierka Alžbeta Tóthová, ktorá sa na zraz síce dostavila, ale sužuje ju angína a otázny je aj štart Drotárovej, ktorá si z turnaja 2. predkola Ligy majstrov priniesla zranenie členka.
Súťažnú premiéru bude mať Sabadka na reprzentačnej lavičke proti Dánsku v Holstebro, kde bude 19. októbra hosťom favorita 6. kvalifikačnej skupiny o postup na budúcoročné ME.

brankárky: Lucia Gubíková (Michalovce), Zuzana Školková (Partizánske), Adriana Medveďová (Nitra/Sereď)
pivotky: Michaela Kovaličková (Michalovce), Ivana Trochtová (Šaľa)
krídla: Dagmar Stuparičová (Thüringen), Zuzana Hollá (Michalovce), Selma Blažeková (Partizánske), Simona Pileková (Šaľa), Lucia Súkenníková (Veselí)
spojky: Petra Popluhárová, Lýdia Jakubisová (Thüringen), Alžbeta Polláková (Michalovce), Patrícia Wollingerová (Michalovce), Monika Rajnohová (Veselí), Zuzana Drotárová (Veselí), Katarína Dubajová (Poruba), Alžbeta Tóthová (Poruba)

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM