Erik Bojničan Rôzne

V Hlohovci sa chystá verejná diskusia: Témou bude i rozstreľovanie búrkových mračien

Do Hlohovca príde s verejnosťou diskutovať známy hydrológ Michal Kravčík. Na stole bude i otázka rozstreľovania búrkových mračien v okolí nášho mesta.

Ilustračný obrázok k článku V Hlohovci sa chystá verejná diskusia: Témou bude i rozstreľovanie búrkových mračien
Zdroj: TASR

V našom meste sa bude konať zaujímavá verejná diskusia. Ako uvádzajú organizátori, jej témou bude hľadanie riešenia problému vysychania hlohoveckého regiónu a rozstreľovanie búrkových mračien v okolí Hlohovca.

Na diskusiu do Hlohovca zavíta i Michal Kravčík známy hydrológ, ekológ a odborník na problematiku povodní a sucha. M. Kravčík je zakladateľom mimovládnej organizácie Ľudia a voda. Vypracoval model obnovenia integrovanej vody vo vodných tokoch pre ľudí, prírodu, biodiverzitu a environmentálnu bezpečnosť, takzvanú „Modrú alternatívu“.

M. Kravčík získal v roku 1999 prestížnou Goldmanovou enviromentálnou cenou. Tá sa od roku 1989 udeľuje najvýraznejším predstaviteľom ochrany prírody a neoficiálne je nazývaná i Nobelovu cenu v oblasti životného prostredia.

Verejná diskusia sa uskutoční v stredu od 18:00 hod. do 19:30 hod. v Zasadacej miestnosti hlohoveckého mestského úradu na ulici M. R. Štefánika.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Hlohovca a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM