Erik Bojničan Správy

V Hlohovci pribudnú ďalšie bezpečnostné kamery: LOKALITY, ktorých sa to týka

Hlohovec sa chystá rozšíriť kamerový monitorovací systém v našom meste. Pozrite si, ktorých lokalít sa to bude týkať.

Ilustračný obrázok k článku V Hlohovci pribudnú ďalšie bezpečnostné kamery: LOKALITY, ktorých sa to týka
Zdroj: Dnes24.sk

Len nedávno ste sa na našom portáli mohli dočítať o tom, že sa v Hlohovci zvyšuje počet bezpečnostných kamier. Podľa najnovších informácií z mestskej polície v Hlohovci pribudnú v tomto roku aj ďalšie kamery. Známe sú už aj lokality, kde budú umiestnené.

O ktoré lokality ide?

„Rozšírenie kamerového systému v roku 2017 bude realizované v lokalite Zámockej záhrady na monitorovanie kaštieľa a v mestskej časti Šulekovo (križovatka ulíc Šulekova-Mlynská-Podjavorínskej). Na uvedený projekt budú použité finančné prostriedky z Rady vlády pre prevenciu kriminality (vo výške 9000 eur) ako aj časť vlastných v percentuálnom pomere stanovenom v projekte,“ informoval náčelník hlohovskej mestskej polície Vladimír Kollár.

Čo sa týka ďalšieho rozširovania kamerového systému, nemusia byť plánované kamery v Zámockej záhrade a Šulekove poslednými v tomto roku.

„Vzhľadom k poskytnutej dotácii je predpoklad úspory vlastných finančných prostriedkov, pričom tieto by boli použité v prípade realizácie projektu Dilongová k zabezpečeniu monitorovania tejto oblasti,“ vysvetlil ďalej V. Kollár s tým, že ako náhradná lokalita by pripadala do úvahy Dolná Sihoť.

Ako sa uvádza v správe o činnosti Mestskej polície, výkon služby na Mestskej polícii v Hlohovci je vykonávaný v nepretržitom režime v dvanásťhodinových zmenách. „Obsluhu monitorovacieho zariadenia kamier vykonávajú príslušníci mestskej polície. Súčinnosť poskytujú občania so zdravotným postihnutím v čase od 06.00 hod. do 22.00 hod. v pracovných dňoch,“ píše sa v správe, podľa ktorej kamerový monitorovací systém je v súčasnej dobe dôležitým technickým prostriedkom využívaným v činnosti mestskej polície.

„Je náhradou ľudského faktora v lokalitách, kde sa nepodarilo priamym výkonom služby eliminovať protiprávnu činnosť,“ uvádza sa ďalej v správe.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Hlohovca a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM