BTW Správy Samospráva

V Hlohovci bola na COVID-19 pozitívne testovaná zamestnankyňa Mestského úradu!

Mesto podniká opatrenia, aby zabezpečilo chod úradu a ochránilo zdravie jeho ďalších zamestnancov a klientov.

Ilustračný obrázok k článku V Hlohovci bola na COVID-19 pozitívne testovaná zamestnankyňa Mestského úradu!
5
Galéria
Zdroj: Mesto Hlohovec

Jedna zo zamestnankýň mesta Hlohovec bola počas víkendu pozitívne testovaná na COVID-19. Vedenie mesta realizuje potrebné opatrenia v spolupráci s Regionálnym úradom verejného zdravotníctva. Denník Dnes24 o tom informovala hovorkyňa mesta Zuzana Hrinková Siebenstichová.

Zamestnanci, ktorí prišli v uplynulých dňoch do intenzívnejšieho kontaktu s pozitívne testovanou kolegyňou budú podľa hovorkyne testovaní v stredu. „Dovtedy zostávajú v preventívnej domácej izolácii. Na základe výsledkov testov budú prípadne prijaté ďalšie potrebné opatrenia,“ uviedla.

Prijaté opatrenia

Ako informovala hovorkyňa, mesto okamžite vydezinfikovalo priestory mestského úradu, ktorý teraz pracuje len v mierne obmedzenom režime. Klientské centrum funguje ako v bežných dňoch. V obmedzenom režime funguje Stavebný úrad, kde zamestnanci pracujú na príprave rozhodnutí, ale neprijímajú fyzicky občanov. Odbor majetku mesta je zatvorený a dočasne sa prerušilo poskytovanie služieb sociálneho taxíka..

Testovanie

Pre zvýšený výskyt pozitívnych prípadov radnica opäť robí preventívne testovanie všetkých zamestnancov mesta, ktorí prichádzajú do styku s najviac ohrozenými skupinami. „Týka sa to zamestnancov Zariadenia pre seniorov Harmónia, kolegyne z odboru spoločenských služieb vrátane opatrovateliek, terénnych pracovníkov aj mestských policajtov a zamestnankýň kli­entskeho centra,“ upresnila Hrinková Siebenstichová.

Čo bude ďalej?

O ďalšom vývoji situácie a prípadných nových opatreniach je mesto rozhodnuté občanov informovať. „Vzhľadom na rastúci počet pozitívnych prípadov COVID-19 vás prosíme o zodpovedné správanie, dodržiavanie predpísanej respiračnej etikety „ruky – odstup – rúško“, zvýšenú hygienu a ak to nie je nevyhnutné, vyhýbanie sa dlhodobému pobytu v uzavretých priestoroch vo väčšej skupine ľudí“, uzavrela hovorkyňa..

Zdroj: Mesto Hlohovec
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM