Klaudia Goncalves Iné športy Šport Správy

Úžasný úspech Hlohovských mažoretiek: Máme doma Majsterky Európy!

Mažoretkový súbor Sašetky Hlohovec zabojoval na Majstrovstvách Európy v mažoretkovom športe a domov si priniesli okrem mnohých ďalších cien aj titul najcennejší – Majster Európy.

Ilustračný obrázok k článku Úžasný úspech Hlohovských mažoretiek: Máme doma Majsterky Európy!
Zdroj: Mažoretky Sašetky Hlohovec

Majstovstvá Európy v mažoretkovom športe sa uskutočnili uplynulý víkend v Prahe. Hlohovské dievčatá opäť nesklamali a napriek silnej európskej konkurencii zabojovali a z majstrovstiev si odniesli množstvo ocenení.

Dievčatá úžasne reprezentovali už v prvý deň majstrovstiev a titulom vicemajsterky Európy sa môže pochváliť Bibika Bottová, ktorá titul vybojovala medzi 22 sólistkami. Darilo sa však aj skupinovým formáciám: Trio kadet získalo 4. miesto, Mini kadet 9. miesto a Mini mix junior 7. miesto.

Ešte úspešnejší bol druhý deň majstrovstiev: Miniformácia flag senior získala 5. miesto, Emka Miklovičová si odniesla titul 2. Vicemajster Európy v disciplíne sólo mace junior a Peťka Löfflerová v rovnakej kategórii titul 1. Vicemajster Európy. Veľká formácia flag junior vybojovala titul najcennejší – Majster Európy.

Hlohovské Sašetky nepoľavili ani v ďalších formáciách a v plnom nasadení získali titul 2. Vicemajster Európy – kadet klasik pompom,4. Miesto Kadet klasik defile,4. Miesto Kadet defile a 7.miesto Senior defile.

“Plnia sa nám sny! Sme pyšné na všetky dievčatá, ktoré na majstrovstvách štartovali. Máme za sebou náročné dni, ktoré nás mnohému naučili a pevne veríme, že vďaka tomu budeme v budúcnosti ešte úspešnejšie,” za všetky trénerky pochválila mladé športovkyne na sociálnej sieti vedúca súboru Alexandra Kuruc.

Dievčatá uzavreli posledný deň majstrovstiev ďalším krásnym úspechom: Veľká formácia baton junior získala 7. miesto z 20 a všetky choreografie Sašetiek sa dostali do top 10.

Na Majstrovstvách Európy odznela aj Slovenská hymna mažoretiek „Mám svoj sen“, ktorá je spoločným dielom Sašetiek a detského zboru Hlohovčatá.

Zdroj: hlohovec.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM