Erik Bojničan Rôzne

Už o niekoľko dní: Známe dominanty Hlohovca sa ponoria do tmy

Pri prechádzke večerným Hlohovcom na ľudí bude čakať prekvapenie. Dominanty mesta na desiatky minút zhasnú. Čo je vo veci?

Ilustračný obrázok k článku Už o niekoľko dní: Známe dominanty Hlohovca sa ponoria do tmy
Foto: Erik Bojničan / Zdroj: Dnes24.sk

Známe dominanty Hlohovca sa po roku opäť ponoria do tmy. Na jednu hodinu nebude vidieť hneď niekoľko našich pamiatok. Naše mesto sa totiž ako jedno z 13. slovenských miest zapojí do akcie Hodina Zeme.

Dominanty v tme

V sobotu 25. marca 2017 sa od 20:30 hod. do 21:30 hod. ponoria do tmy kostol Svätého Michala Archanjela na Námestí svätého Michala, kostol Ducha svätého na Námestí Svätého Cyrila a Metoda a kostol Všetkých svätých – Františkánsky kláštor na Františkánskom námestí.

Foto: Erik Bojničan / Zdroj: Dnes24.sk

Hlohovecké dominanty sa tak pripoja k ďalším slovenským známym objektom, na ktorých symbolicky na jednu hodinu vypnú svoje osvetlenie. Do tmy sa na Slovensku ponoria napríklad Bratislavský hrad, Kolonádový most v Piešťanoch, Prezidentský palác či Dóm sv. Martina v Bratislave.

Celosvetový fenomén

Počiatky Hodiny zeme siahajú do roku 2007, kedy zhasli svetlá tisíce domácností a firiem v austrálskom Sydney. Postupom času sa z akcie stal celosvetový fenomén, do ktorého sa zapájajú stovky štátov.

Zapojiť sa môžete aj vy. Ako uvádzajú organizátori, stačí v sobotu, 25. 3. 2017 o 20:30 miestneho času na hodinu zhasnúť svetlá vo svojej domácnosti, alebo firme, čím sa pridáte k miliarde ľudí po celom svete.

Plánujete sa do Hodiny zeme zapojiť?

Nie

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Hlohovca a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM