Klaudia Goncalves Rôzne Správy

Upracme Slovensko: Pri príležitosti Dňa Zeme nezaháľajú ani hlohovskí aktivisti

Hlohovskí enviroaktivisti z DOZOR HC chystajú pri príležitosti Dňa Zeme upratovaciu akciu. Chcú sa tak pridať k iniciatíve Upracme Slovensko.

Ilustračný obrázok k článku Upracme Slovensko: Pri príležitosti Dňa Zeme nezaháľajú ani hlohovskí aktivisti
Zdroj: DOZOR HC

V rámci Dňa Zeme sa 27. apríla 2019 vďaka iniciatíve Upracme Slovensko uskutoční celoslovenský zber odpadkov, ku ktorému sa chcú pridať aj hlohovskí enviromentálni aktivisti z DOZOR HC.

“Fraštacké verejné oslavuvání Dna Zeme 2019” sa uskutoční v sobotu, 27. apríla. Zraz dobrovoľníkov bude na leopoldovskej strane Váhu na schodoch z cestného mosta o 9:30 hod.

Dobrovoľníci z DOZOR HC zabezpečia všetko potrebné: vrecia, rukavice, lapače aj repelent, stačí si už len priniesť dobrú náladu a chuť do smeťozberu.

“Vyzbierame znovu pás pod cestným mostom, kde to vyzerá ako na úvodnej fotke. Žiaľ. Aj keď počasie nebude ideálne (s možnosťou zrážok), nám to prekážať nebude, pretože pred prípadným dažďom nás bude chrániť sám cestný most,” uvádzajú “Dozoráci” na stránke udalosti na sociálnej sieti.

Sobota bude v regióne bohatá na kultúrne a turistické akcie (Putovanie za vínom a Jarný pochod HP), ale napriek veľkej konkurencii dobrovoľníci veria, že sa nájde dosť ľudí, ktorým nie je ľahostajná ani príroda okolo nás.

“Vyzývame a pozývame všetkých, ktorým čistejšia príroda a naše mesto ležia na srdci, aby sa k nám pripojili. Čím nás bude viac, tým viac vyčistíme a tým rýchlejšie skončíme!” apelujú dobrovoľníci na obyvateľov mesta.

Zdroj: DOZOR HC
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM