Erik Bojničan Iné športy

Ultimate frisbee pozná majstra Slovenska pre rok 2015: O víťazovi sa rozhodlo v Hlohovci

Športová hala v Hlohovci sa premenila na dejisko Halových majstrovstiev Slovenska v Ultimate frisbee. Kto si odnáša domov titul na rok 2015?

Ilustračný obrázok k článku Ultimate frisbee pozná majstra Slovenska pre rok 2015: O víťazovi sa rozhodlo v Hlohovci
Foto: Erik Bojničan / Zdroj: Dnes24.sk

V dňoch 24. a 25. januára sa v Hlohovci uskutočnil turnaj Halových majstrovstiev Slovenska v netradičnom športe s názvom Ultimate frisbee.

Skupinové súboje, ktoré sa odohrali v Sobotu sa niesli vo vyrovnanom duchu. Po napínavých bojoch sa ako víťazi skupín prebojovali priamo do semifinále tímy z Bratislavy Outsiterz a Discredit. O ostatných semifinalistoch ako aj konečnom poradí sa rozhodovalo v Nedeľu. Tu sa do semifinále prebojoval ďalšie dva tímy: Mental Discorders a Expendables. Tieto dva celky mali napokon viac šťastia a víťazstvom si zaistili miesto vo Finále. Z titulu sa nakoniec radoval tím Mental Discorders. V súboji o tretie miesto sa úspešnejším stal tím Discredit.

Tu je konečné poradie:

1. Mental Discorders (Bratislava)

2. Expendables (Bratislava)

3. Discredit (Bratislava)

4. Outsiterz (Bratislava)

5. U.F.O. Špačince (Špačince)

6. Golden Ants (Zlaté Moravce)

7. Sky Up (Košice)

8. Scorpions (Bratislava)

9. Kus Plastu (Senica)

10. Mighty Morthens (Trnava)

„Tento rok môžem hodnotiť, že majstrovstvá v znamení výnimočne vyrovnaných výkonov všetkých tímov. Súboje v skupinách ukázali, že aj tím Discredit, ktorý bol nasadený ako desiaty vyhral skupinu a prebojoval sa priamo do semifinále. Do posledného súboja sa nevedelo ktoré tímy postupujú a ktoré nie. Kvalitatívne hra oproti minulým ročníkom vzrástla. V Hlohovci sme našli výnimočné prostredie. Naša hádzanárska hala je asi nelepšia na Slovensku na tento typ športu. Ďakujeme ako za priestor v športovej hale, tak aj ZŠ na M.R. Štefánika, za to, že účastníci mohli prespať v ich telocvični. Ďakujem všetkým, ktorí sa prišli a zároveň by som rád všetkých na turnaj v Discogolfe, ktorý sa uskutoční v Marci v Zámockej záhrade,“ vyjadril sa pre Hlohovec 24 jeden z organizátorov majstrovstiev Martin Chalány.

Redakcia sa pripája ku gratulácii novému majstrovi Slovenska pre rok 2015!

FOTO: Majstrovstvá Slovenska v Ultimate frisbee
40
Galéria
Foto: Erik Bojničan / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM