Rastislav Búgel Rôzne

Týždeň v Belgickom kráľovstve

Na týždeň do DE PANNE v Belgickom kráľovstve? Družobné mesto otvorí svoje brány pre Hlohovčanov.

Prihlásiť sa môže každý záujemca, ktorý je ochotný podstúpiť cestu vlastným automobilom. Cesta do družobného mesta, ktoré leží na pobreží Severného mora vo Flámskom regióne, má takmer 1500 km. Vzájomné vzťahy medzi mestami trvajú viac ako štvrť storočie. V obci De Panne žije niečo málo cez 10 000 obyvateľov. Prečo sa družobným mestom stalo práve De Panne? Odpoveď môžeme nájsť na oficiálnej webovej stránke mesta Hlohovec: "Odpoveď možno nájsť v nedávnej histórii. Naše krajiny a naši ľudia majú veľa spoločného a prechovávajú k sebe úctu, ktorá vychádza najmä zo spoločnej histórie v boji za slobodu, proti jarmu útlaku. Na tej istej strane frontu sme stáli v prvej i druhej svetovej vojne. Mnohí naši muži položili životy za oslobodenie Belgicka a sú pochovaní na vojenskom cintoríne v meste Adinkerke, kde sa konajú každoročne pietne akty. Na nich sa zúčastňujú aj predstavitelia našej krajiny a to bol základ pre budúcu spoluprácu, Z iniciatívy Československej spoločnosti pre medzinárodné styky a prostredníctvom veľvyslanectva v Bruseli boli pripravené podmienky na kontaktovanie predstaviteľov miest DE PANNE a HLOHOVEC. " Pre záujemcov o výmenný pobyt, zabezpečí mesto Hlohovec hromadnú prepravu autobusom. K majiteľovi motorového vozidla sa pridajú ďalší záujemcovia, ktorí sa spoločne zložia na náklady spojené s dopravou. Belgickí hostia prídu do Mesta ruží v roku 2013. Účasť na zájazde má len dve hlavné podmienky:

  1. Účastník zaplatí čiastku 50 € – za ňu budú uhradené niektoré náklady spojené s návštevou belgických hostí v roku 2013
  2. Každý účastník sa zaväzuje recipročne poskytnúť ubytovanie belgickej návšteve na budúci rok

Všetci záujemcovia sa na zájazd môžu prihlásiť do 31. marca u Ing. Jána Tassyho alebo u Mgr. Viťazoslava Chrenka, ktorí poskytnú bližšie informácie.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM