Erik Bojničan Rôzne

Tvrdí chlapi ale i krásne ženy si zmerajú sily: Nočná súťaž hasičov pri Hlohovci

Neďaleko Hlohovca čaká dobrovoľných hasičov nočná súťaž a aj návštevníci sa majú na čo tešiť. Sledujte podrobnosti.

Ilustračný obrázok k článku Tvrdí chlapi ale i krásne ženy si zmerajú sily: Nočná súťaž hasičov pri Hlohovci
11
Galéria
Zdroj: DHZ Dvorníky

Súťaže dobrovoľných hasičov sú veľmi populárne a niet sa čomu čudovať. Tvrdí chlapi ale aj krásne ženy sa snažia zo všetkých síl ukázať, čo v nich je. Ak sa celá táto paráda navyše koná počas letnej noci a návštevníci sa môžu zabaviť a pozrieť si súťaž naživo pod holým nebom, nie je nad čím rozmýšľať.

Pod holým nebom

Presne takáto akcia sa uskutoční pod holým nebom len pár kilometrov od Hlohovca v obci Dvorníky, kde ju organizuje miestny Dobrovoľný hasičský zbor. V sobotu 22. júla so začiatkom o 21:00 hod. sa na miestnom futbalovom štadióne bude konať 10.ročník nočnej hasičskej súťaže, ktorý je súčasne 3. ročníkom Memoriálu Jána Mazúra.

„Najskôr sa jednotlivé tímy zaregistrujú a potom prebiehajú útoky. Ako každý rok, máme prichystané bufety s dobrým jedlom a takisto sa postaráme o váš pitný režim. O príjemnú atmosféru a uvedenie do deja súťaže sa postará skvelý moderátor,“ vysvetlila Bohuslava Králiková z DHZ Dvorníky.

Po skončení jednotlivých hasičských útokov prebehne vyhodnotenie celej súťaže. Patrí k tomu odovzdávanie pohárov, putovných pohárov a ocenenie najrýchlejšieho prúdara a prúdarky súťaže.

Zdroj: YouTube.com

S dlhou tradíciou

Dobrovoľný hasičský zbor v obci Dvorníky má dlhú tradíciu. Založil ho miestny dekan Falath ešte v roku 1921 na pomoc ľuďom. „V roku 1978 vstúpil do hasičského zboru Ján Mazúr. Od tohto roku začali členovia zboru aktívne trénovať a zúčastňovať sa súťaží. Po roku 1994 bola hasičská športová činnosť pozastavená a trvalo 10 rokov, kým sa podarilo obnoviť fungovanie zboru,“ pokračuje B. Králiková.

V Roku 2007 zbor z Dvorníkov usporiadal 1.ročník nočnej hasičskej súťaže. „Hasiči vzbudili záujem takisto aj u mládeže a taktiež sa zúčastňujú aktívne detských súťaží. Naši hasiči sa zapájajú aj do zásahovej činnosti. Na počesť pamiatky Jána Mazúra, ktorý bol hasičom celým srdcom sa koná od roku 2015 Memoriál. Vo vedení zboru pokračuje jeho syn Daniel Mazúr,“ dodala B. Králiková.

Fotografie z ostatného ročníka nočnej súťaže hasičov si môžete pozrieť v priloženej galérii.

FOTO: Pri Hlohovci si zmerajú sily dobrovoľný hasiči
11
Galéria
Zdroj: DHZ Dvorníky

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Hlohovca a okolia.

Titulné foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM