Klaudia Goncalves Kultúra Rôzne Správy

Turistika, víno, kultúra i zábava: Putovanie vinohradmi dopadlo na výbornú, FOTO

Jesenné putovanie po vinohradoch hlohovecko-šintavskej oblasti organizované Cechom vinárov Hlohovecka prilákalo stovky priateľov prírody, turistiky a vína.

Ilustračný obrázok k článku Turistika, víno, kultúra i zábava: Putovanie vinohradmi dopadlo na výbornú, FOTO
12
Galéria
Zdroj: hlohovec.dnes24.sk

Cech vinárov Hlohovecka sa rozhodol spojiť turistiku s možnosťou dozvedieť sa viac o histórii lokálneho vinohradníctva a živote a práci vinárov a poľnohospodárov hlohovecko – šintavskej oblasti a zorganizuje už 8. ročník turisticko – vinárskej akcie Jesenné putovanie po vinohradoch.

Stovky turistov putovali poľnými cestami a chodníčkami vo vinohradoch v sobotu, 12.10. 2019. Trasa s dĺžkou 10 km viedla z hlohovského Urbánku cez Šianec, Bojničky, Mladý háj a Bočinu do vinice vinára Laca Černého.

Putovania bolo na trase spestrené rozhovormi s miestnymi vinármi o histórii pestovania viniča a výrobe vínneho moku v Hlohovci a okolí a o súčasnej práci poľnohospodárov, vinárov a lesníkov od Hlohovca až po Šintavu,

Unaveným turistom chvíle oddychu spestril aj hudobník Stano „Standard“ Kamenčík, ktorý v strede poľa zaspieval niekoľko pesničiek zo svojho repertoáru.

Pre účastníkov putovania bolo pripravené aj príjemné prekvapenie v podobe pohárika vínka, aby náučný výklad o viniči a víne nezostal len v teoretickej rovine.

V cieli, vo vinici vinára Laca Černého, čakalo na turistov občerstvenie v podobe chutného gulášu a degustácia lokálneho vínka.

Foto: Michal Madarász

Turistika, víno, kultúra i zábava: Putovanie vinohradmi dopadlo na výbornú, FOTO
12
Galéria
Zdroj: hlohovec.dnes24.sk
Zdroj: hlohovec.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM