Monika Hanigovská Správy

TTSK nepredalo prebytočný majetok: Záujemcovia predkladali len zlomok ich hodnoty

Trnavskému samosprávnemu kraju sa nepodarilo predať prebytočný majetok. Nové kolo súťaže otvárať poslanci nebudú.

Ilustračný obrázok k článku TTSK nepredalo prebytočný majetok: Záujemcovia predkladali len zlomok ich hodnoty
Zdroj: TASR

Trnavský samosprávny kraj (TTSK) neplánuje vypísať ďalšie kolo obchodnej verejnej súťaže na predaj svojho prebytočného majetku. Poslanci na svojom zasadnutí v stredu odsúhlasili výsledky už 30. kola, v ktorom sa ako vo viacerých predchádzajúcich nepodarilo predať žiadnu z ponúkaných nehnuteľností. Záujemcovia predkladali ako kúpnu sumu iba zlomok percent ich hodnoty.

S ponukou nehnuteľností v rámci optimalizácie využitia majetku začal TTSK už viac ako desiatimi rokmi, a to so striedavým úspechom. Nový predseda TTSK Jozef Viskupič na zasadnutí uviedol, že ďalšie kolo predaja TTSK otvárať nebude.

Príklad bratislavskej Cvernovky

„Chceme spraviť audit všetkého prebytočného majetku, ak by v budúcnosti prišlo opäť k predaju, budeme ho kvalifikovať inak,“ povedal Viskupič. Dodal, že v rámci stretnutí so starostami a primátormi v rámci TTSK viacerí prejavili záujem o využívanie takéhoto majetku, ozývajú sa aj neziskové organizácie. Viskupič povedal, že vhodný je aj model spoločného zdieľania, ako príklad uviedol bratislavskú Cvernovku.

Pôvodná hodnota nehnuteľného majetku zaradeného do projektu optimalizácie bola zhruba 33,1 milióna eur, v súčasnosti nehnuteľný majetok zaradený na predaj predstavuje hodnotu 6,1 milióna eur.

Viaceré objekty na predaj

Na Zastupiteľstve TTSK boli celkove doteraz schválené predaje v hodnote 10,5 milióna eur. V súčasnosti boli v ponuke súbor objektov a pozemkov v Hornom Bare, bývalé Stredné odborné učilište (SOU) poľnohospodárske v Zemianskych Sadoch, ihrisko pri bývalom SOU vodohospodárskom v Piešťanoch, Stredná priemyselná škola (SPŠ) elektrotechnická v Piešťanoch, bývalý objekt Figaro v Piešťanoch a budova internátu s pozemkami Holíč.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM