Monika Hanigovská Správy

Trnavu ovládla atmosféra stretnutí a nákupov: Fotoreportáž z jarmoku

Trnavský jarmok začal lákať ľudí už počas štvrtka. Na svoje si prichádzajú milovníci oddychu, nákupov či stretnutí s priateľmi. Pozrite si fotky.

Ilustračný obrázok k článku Trnavu ovládla atmosféra stretnutí a nákupov: Fotoreportáž z jarmoku
Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk

Stánky, všakovaké vône, kolotoče a aj dobrá nálada. Ľudí Tradičný trnavský jarmok začal lákať už vo štvrtok, hoci jeho oficiálny začiatok bol stanovený až na piatok poludnie. A návštevníkov pritiahla i Mestská veža. Okrem zníženej ceny, mesto upravilo aj čas jej prehliadok.

Z vtáčej perspektívy

Až do nedele si tak môžete vychutnať jarmok aj z takpovediac vtáčej perspektívy. „Bol to super zážitok. Pôvodne som po tej cigánskej a burčiaku, čo som mal, nechcel ani ísť. Priateľka ma dostrkala až hore. Veža má pekný výhľad, ale nabudúce, len s prázdnym žalúdkom!“ smial sa Trnavčan Ján.

Prečítajte si:Dobové krčmy a nielen to: Cez trnavský jarmok sa budete môcť vrátiť do stredoveku

My sme sa boli na rozbiehajúcom sa jarmoku pozrieť vo štvrtok podvečer. Už zdiaľky bola cítiť vo vzduchu rozvoniavajúca cigánska, husacina, lokše, či napríklad zemiakové špirálky. Nechýbali ani štrúdle, trdelníky, všakovaké perníčky a burčiak. „Musím konštatovať, že cigánska je znamenitá. Burčiak ako kde. Odporúčam skôr ochutnať po poháriku a až potom kupovať po fľaške,“ hovorí nám Peter, ktorý na jarmok vybehol s kolegami z práce. Jarmok ponúka pre mlsné jazýčky napríklad aj ríbezľové, višňové či jahodové víno.

Prečítajte si:Trnavský jarmok už ožíva: 3 dobroty, o ktoré je veľký záujem

Mesto sa postaralo o niekoľko samostatných informačných panelov, ktoré informujú návštevníka o najdôležitejších miestach a šetria ľuďom čas. Pomocou nich poľahky nájdete ten správny cieľ.„Páči sa mi toto označenie, viete, som už starší človek a šípky ma správne nasmerovali, ani som neverila, že smer tak rýchlo nájdem,“ pochvaľuje si pani Alžbeta. Šípky ukazujú smer na novú bezplatnú kyvadlovú dopravu – „jarmok bus“, gastrozónu, jarmočisko, kolotoče, či toaletu.

Kolotoče

Priestor dostali aj rôzne ľudové remeslá. Na hlavnej ulici si môžete všímať šikovné ruky drôtarov, kováčov, rezbárov, či šúpoliarok. „Tento rok sa mi zdá, že majú v stánkoch originálnejšie veci ako po minulé roky a zaujímavejší výber,“ okomentovala tento priestor a ponuku rodená Trnavčanka pri platení za dekorácie do svojho bytu.

Prečítajte si:FOTO: Trnavský jarmok ako si ho už nepamätáme: Unikátne zábery spred 60 rokov

Tento rok nájdu milovníci andrenalínu a zábavy svoj priestor v okolí City Arény. Práve neďaleko zábavného centra sa totiž rozložili kolotoče. Nachádzajú sa na parkovisku. Trnavčanka Petra si nápad pochvaľuje. „Sedíme na terase miestnej reštaurácie a vidíme na deti. Aspoň nemusíme za nimi behať. Konečne,“ usmiala sa. Pozrite si aj našu fotoreportáž z trnavského jarmoku, zábery nájdete v priloženej galérii.

Dajte LIKE na tejto FB stránke a budete mať vždy čerstvé info z Trnavy a okolia.

Ľudia sa už zabávajú aj si plnia žalúdky: Prvé zábery z jarmoku v Trnave
17
Galéria
Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM