Zuzana Jakubičková Správy

Snehová kalamita: Na diaľnici D1 je kritická situácia, snežiť má aj naďalej!

Meteorológovia vydali pre Trnavský kraj výstrahu 1. stupňa pred hustým snežením, snehovými jazykmi a závejmi. Napadnúť by mohlo až 12 cm bielej pokrývky. Polícia upozorňuje všetkých vodičov na kritickú situáciu na diaľnici D1!

Ilustračný obrázok k článku Snehová kalamita: Na diaľnici D1 je kritická situácia, snežiť má aj naďalej!
Foto: Zuzana Jakubičková

Situácia v cestnej premávke na diaľnici D1 a v blízkosti hraníc s Maďarskom je kvôli snehovej kalamite kritická. Polícia odporúča preto vodičom nákladných vozidiel, ktorí nevyhnutne nemusia, aby nejazdili smerom na Bratislavu a Medveďov. Snehu však ešte môže pribudnúť.

Slovenský hydrometeorologický ústav už vydal výstrahu 1. stupňa pred hustým snežením, snehovými jazykmi a závejmi. Perinbaba bude najhustejšie sypať v Trnavskom, Bratislavskom a Nitrianskom kraji. Výstraha platí do 19:00.

V okrese Hlohovec sa podľa Slovenského hydrometeorolo­gického ústavu miestami očakáva tvorba snehových jazykov alebo závejov.Tvorba snehových jazykov a závejov predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre dopravné aktivity.

„Výskyt snehových jazykov a závejov je v danej ročnej dobe a oblasti bežný,ale môže spôsobiť škody menšieho rozsahu,“ informuje stránka shmu.sk.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM