Aktualizované Marcel Mojžiš Krimi

Tragédia v Hlohovci: Mladík sa začal topiť, z Váhu vytiahli už len jeho nehybné telo

V Hlohovci sa vo Váhu udiala veľmi smutná udalosť. Mladík (†23) sa podľa polície odrazu začal topiť. Z rieky vytiahli neskôr už len nehybné telo.

Ilustračný obrázok k článku Tragédia v Hlohovci: Mladík sa začal topiť, z Váhu vytiahli už len jeho nehybné telo
Foto: Erik Bojničan / Zdroj: Dnes24.sk

Vo Váhu pri železničnom moste v Hlohovci sa stala v piatok poobede tragédia. Mladík (†23) z Trnavy sa najskôr nachádzal na štrkovom ostrovčeku v strede rieky Váh. Podľa polície potom zišiel z ostrovčeka do vody a plával smerom k brehu, keď sa odrazu začal topiť.

Po necelých dvoch hodinách vytiahli hasiči z vody telo mladého muža. „Osobu sa podarilo nájsť potápačovi, avšak bez známok života. Osoba bola za pomoci člna pritiahnutá k brehu a hasičmi transportovaná na breh. Na mieste udalosti zasahovali hasiči z Hlohovca a potápačská skupina z Trenčína,“ povedala odborná inšpektorka Júlia Kedrová.

Obhliadajúci lekár na mieste vylúčil cudzie zavinenie a nariadil vykonať zdravotno-bezpečnostnú pitvu. Polícia začala trestné stíhanie z prečinu usmrtenia.

„Mladý muž sa bol kúpať so svojim starším bratom, pričom obaja boli neplavci. Polícia preto apeluje na ľudí, aby zvážili bezpečnosť kúpania sa v tečúcich tokoch,“ povedala krajská policajná hovorkyňa Martina Kredatusová.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM