Erik Bojničan Rôzne

Tragédia, čo otriasla Hlohovcom: Smrť v ukrutných bolestiach, čo sa vlastne stalo?

Tragédia, ktorá otriasla celým našim mestom. Traja ľudia zomreli v strašných bolestiach. Čo sa o tejto smutnej udalosti píše v kronike mesta?

Ilustračný obrázok k článku Tragédia, čo otriasla Hlohovcom: Smrť v ukrutných bolestiach, čo sa vlastne stalo?
Zdroj: TASR

Dňa 6. marca roku 1964 Hlohovčanmi otriasla tragédia, kedy sa viacero ľudí priotrávilo. Čo sa vtedy vlastne stalo?

Ako k tejto udalosti zaznamenal kronikár mesta Hlohovec, pracovníci Okresného stavebného podniku – závodu v Hlohovci, ktorí stavali v Slovakofarme nové výrobné budovy, dostali sa k sudom s dreveným liehom, z ktorého si zobrali a rozriedený vodou ho pili.

„Nedbali na to, že na sudoch bolo označenie nálepkou „jed“. Tak sa viacerí robotníci otrávili a museli byť ihneď odvezení do nemocnice. Aj napriek včasným opatreniam traja robotníci po veľkých bolestiach zahynuli, predtým však úplne stratili zrak,“ uvádza sa v mestskej kronike.

Táto udalosť, ako poznačil kronikár veľmi vzrušila naše obyvateľstvo, ale niektorí sa predsa nepoučili. „Sotva prešli dva mesiace, začiatkom mája došlo k ďalšej tragédie v tejto Slovakofarme. A čo naviac, tentoraz zase robotníci Slovakofarmy si zobrali metylalkohol, ktorý rozriedený vodou pili,“ uvádza sa v dobovom zápise. Tak podľahli otrave podľa kronikára dvaja muži a ošetrených bolo v nemocnici 15 ďalších, ktorí sa zachránili.

Môže vás zaujímať:

Legendárny podnik v Hlohovci perom kronikára: Každý to vníma inak, no toto sú fakty

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM