Klaudia Goncalves Kultúra

Toto si určite nenechajte ujsť: Kultový muzikál na doskách Empírového divadla

Detský divadelný súbor Ľalia pri ZŠ sv. Jozefa predstaví v Empírovom divadle svoje spracovanie kultového muzikálu Neberte nám princeznú.

Ilustračný obrázok k článku Toto si určite nenechajte ujsť: Kultový muzikál na doskách Empírového divadla
3
Galéria

Po dvoch úspešných predstaveniach DDS Ľalia, ktorými boli rozprávky Vymenená princezná a Zhŕňajova nevesta, (na predstavenia zavítala aj krstná mama divadla Zuzana Krónerová), prichádzajú malí herci tentokrát so slávnym muzikálom Neberte nám princeznú, kde hlavné úlohy filmového spracovania stvárnili muzikantské legendy Miro Žbirka a Marika Gombitová.

Kým v predchádzajúcich predstaveniach sa na pódiu predviedlo vždy okolo 60 detí, tentokrát sa ich predstaví až 92.

“Priama úmera nateraz neplatila. S rastúcim počtom detí sa paradoxne skrátil čas venovaný príprave a nácviku. Začali sme sa stretávať v apríli a intenzívnejšie nácviky trvali cca 2 týždne. Je to zatiaľ naše najnáročnejšie predstavenie, nakoľko je zamerané predovšetkým na spev,” hovorí režisérka predstavenia Mgr. Ingrid Kamendyová.

O hudbu sa postarali Ján Strelec a Martina Baračková, ktorá bude zároveň deti počas predstavenia naživo sprevádzať. Spevácky bude účinkujúcim vypomáhať zbor pri ZŠ Sv. Jozefa, pod vedením Renáty Kollárovej.

Hlavné postavy stvárnia Zuzana Jurčacková z 9.A a Matej Kubiš z 8.A. Ich mená si zapamätajte, pretože aj keď teraz sú len malými hviezdami, ich talent ich predurčuje už čoskoro dobyť dosky, ktoré znamenajú svet.

Predstavenie pre verejnosť sa uskutoční 20. Júna o 16.hod v Empírovom divadle v Hlohovci.

Toto si určite nenechajte ujsť: Kultový muzikál na doskách Empírového divadla
3
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM