Erik Bojničan Kultúra

Tohtotýždňové dianie v Hlohovci: Prehľad podujatí, ktoré vám pomôžu zahnať nudu

Kvalitný oddych vždy príde vhod. A vyraziť si na zaujímavú akciu, rozhodne patrí medzi super spôsob relaxu. Prinášame vám preto prehľad zaujímavých podujatí, ktoré vám odporúčame v Hlohovci zažiť.

Ilustračný obrázok k článku Tohtotýždňové dianie v Hlohovci: Prehľad podujatí, ktoré vám pomôžu zahnať nudu
Foto: Erik Bojničan / Zdroj: Dnes24.sk

Festival enviromentálneho filmu

pondelok – piatok – 8:00 – 16:00, sobota – nedeľa – 13:00 – 18:00, Vlastivedné múzeum v Hlohovci, Františkánske námestie

14. ročník Festivalu enviromentálneho filmu a prehliadka prác 5. ročníka súťaže výtvarnej tvorivosti detí a mládeže.

Klenoty trinástej komnaty – depozit 16

pondelok – piatok – 8:00 – 16:00, sobota – nedeľa – 13:00 – 18:00, Vlastivedné múzeum v Hlohovci, Františkánske námestie

Azda už každý Hlohovčan bol raz v živote vo Vlastivednom múzeu. Isté ale je, že tieto exponáty ešte nevidel skoro nik! Viac o výstave si môžete prečítať v článku: Výnimočná výstava v Hlohovci: Múzeum otvára jednu zo svojich trinástych komnát!

HÁDZANÁ: HC Sporta – Topoľčany

Streda 13. apríl 2016 o 18:00, Športová hala na Zábraní, Hlohovec

V šlágri deviateho kola extraligovej nadstavby na seba narazia súperi z čela tabuľky. Momentálne druhé Topoľčany prídu na horúcu pôdu do Hlohovca a zmerajú si sily s treťou Sportou. Derby zápasy s našimi susedmi majú vždy čo do seba, o skvelú športovú atmosféru tak určite nebude núdza.

KONCERT: Close Harmony Friends

Streda 13. apríl 2016 o 19:00, Empírové divadlo v Hlohovci

Výnimočná a´cappella vokálna skupina interpretujúca vo svojom repertoári rock, pop, jazz a gospel v pestrej ponuke štýlu tzv. A´cappella Light sa predstaví v krásnych priestoroch Empírového divadla v Hlohovci

KINO: Strýko Búnmí – FK URANIA 1919

Štvrtok 14. apríl o 20:00, Kino Úsmev Hlohovec

Thajsko / VB / Francie / Nemecko / Holandsko / Titulky, 114 min, Réžia: Apichatpong Weerasethakul/2010

Predstavte si, že sa vám jedného dňa zjaví duch vašej životní lásky a stratený syn sa vráti v podobe podivnej lesnej bytosti… Vitajte vo svete strýčka Búnmího. Vo svete, kde prítomnosť nie je jedinou realitou a minulé životy sa znovu hlási o slovo. Tento filmový skvost plný fantázie, vtipu i hlbokých emócií čerpá z úchvatné prírodnej scenérie i thajskej hororové produkcie sedemdesiatich rokov a komiksov.

KINO: American Ultra

Piatok 15. apríl o 19:00, Kino Úsmev Hlohovec

Pokojný život Mikea milovníka trávy a jeho priateľky Phoebe v malom ospalom mestečku je náhle narušený, keď Mika dobehne vlastná minulosť a začne sa oňho zaujímať vláda USA.

Turistický pochod HP

Sobota 16. apríl 2016

Klub slovenských turistov organizuje aj tento rok tradičný jarný pochod HP. Populárny pochod sa teší medzi Hlohovčanmi aj návštevníkmi zo širokého okolia veľkej obľube. Rozkvitnutá príroda na trase z Hlohovca až na Havran ponúka nevšedný zážitok.

KINO: Ľadový medvedík 2 – Tajomný ostrov – Detské predstavenie

Sobota 16. apríl o 17:00, Kino Úsmev Hlohovec

Tajomný ostrov čaká práve na Vás! Vo svojom druhom filmovom dobrodružstve cestuje ľadový medvedík Lars so svojimi priateľmi tuleňom Robbym a tučniakom Carusom do Galapág. V tropickom raji sa stretávajú s mnohými nezvyčajnými a smiešnymi zvieratkami ako sú kraby, korytnačky alebo pestrofarebný vtáci. Lars bude potrebovať pomoc všetkých priateľov, aby zachránil pred vedcami svojho nového, exotického kamaráta.

KINO: Dokonalý šéf

Sobota 16. apríl o 19:00, Kino Úsmev Hlohovec

Šéfkuchár Adam mal všetko, čo si len mohol priať. Bohužiaľ svojou vinou o to všetko prišiel. S dvoma hviezdičkami od Michelina mal bývalý postrach parížskych reštaurácií pocit, že mu patrí celý svet. Vždy všetky veci robil po svojom a jediné čo ho zaujímalo, bola dokonalá explózia chutí na tanieri. Musí sa pokúsiť znovu – otvoriť si vlastnú reštauráciu a získať nepolapiteľnú tretiu michelinsku hviezdu. Na to ale bude potrebovať získať na svoji stranu ten najlepší tým.

Jarný zraz medveďov

Sobota 16. apríl od 11:00, Námestie sv. Michala

Milovníci áut s hviezdou na kapote sa majú na čo tešiť. Do nášho mesta zavíta zraz majiteľov áut značky Mercedes. Obdivovať ich budete môcť na Námestí sv. Michala a nebude chýbať ani jazda naším mestom!

KINO: Akceptácia

Nedeľa 17. apríl o 19:00, Kino Úsmev Hlohovec

Úchvatný, súvislý, extrémny a životu nebezpečný prechod na lyžiach 23 dolín a 18 vysokohorských sediel Vysokých Tatier. Zažijete jedinečné zážitky , dobrodružstvá v tomto dokumentárnom filme. Ponorte sa do týchto krás a poďme sa spolu snažiť prežiť to na vlastnej koži. Divoká krutosť prírody verzus súčasná technika a špeciálny tréning, osamotenosť, extatické vzrušení, depresie a zmysel jednaní, to sú odtiene tohto dokumentu.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM