Rôzne

Tip na parádnu prechádzku: Krásy vinohradov okolia Hlohovca i s prekvapením

Láka vás to do prírody? Potom by bola škoda premeškať túto akciu. Okrem príjemnej turistiky sa čo to dozviete aj o našej vinohradníckej oblasti.

Ilustračný obrázok k článku Tip na parádnu prechádzku: Krásy vinohradov okolia Hlohovca i s prekvapením
Zdroj: TASR

Jesenné putovanie po vinohradoch je názov podujatia, ktoré sa chystá už v sobotu 14. októbra. Ako informujú organizátori z Hlohoveckého cechu vinárov, trasa vedie po poľných cestách a chodníkoch vo vinohradoch a medzi vinohradmi.

„Počas putovania sa môžu účastníci dozvedieť informácie o histórii pestovania viniča a výrobe vína v Hlohovskej oblasti, ako aj o histórii a súčasnosti práce vinárov od Hlohovca, až po Šintavu. A nie je vylúčené ani milé prekvapenie v podobe pohárika dobrého vínka, ktoré spestrí náučný výklad o viniči a víne,“ uvádzajú organizátori.

Trasa je vhodná pre peších turistov aj pre cykloturistov. Jednotný spoločný štart – Hlohovec, Urbánok (Altánok Sv. Urbana), 09:00 hod. a cieľom je vinica vinohradníka a vinára Ladislava Černého. Vzdialenosť štartu na Urbánku od jednotlivých bodov dopravného spojenia je podľa organizátorov nasledovná: 45 min – od stanice Hlohovec a 30 min od výstupných zastávok autobusov na Hlohovej ulici.

Vzdialenosť cieľa v Starej tehelni od jednotlivých bodov dopravného spojenia je nasledovná: 1:15 hod – od ŽST a AS Hlohovec a 1:30 hod od nástupných zastávok autobusov na Hlohovej ulici. Trasa Jesenného putovania po vinohradoch je 10 km: Hlohovec, Urbánok – Šomoď – Damašky – vinohrady Reva Bojničky – Mladý Háj – Bočina – Stará Tehelňa.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Hlohovca a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM