Klaudia Goncalves Kultúra Rôzne Správy

Šulekovská harmonika, FOTO: Skvelá atmosféra, heligónky, spev a dobrá nálada

V Šulekove sa uskutočnil 9. ročník podujatia Šulekovská harmonika, na ktorom sa stretli milovníci hudby a piesní z celého Slovenska a Moravy.

Ilustračný obrázok k článku Šulekovská harmonika, FOTO: Skvelá atmosféra, heligónky, spev a dobrá nálada
9
Galéria
Foto: Klaudia Goncalves / Zdroj: hlohovec.dnes24.sk

Na podujatí, ktoré sa uskutočnilo v sobotu 30. júna vo vonkajších priestoroch Základnej školy Vilka Šuleka, vystúpila dvadsiatka účinkujúcich zo Slovenska a z Moravy. Traja zo zahraničných účastníkov si podujatie nenechali ujsť napriek tomu, že v tomto roku oslavujú osemdesiatku.

„Šulekovská harmonika je podujatie o stretnutiach, priateľstve, kamarátoch a dobrej nálade, ku ktorej samozrejme patrí aj dobré vínko a guláš. Celá harmonikárska rodina sa pozná – mnohí z nich sa vyjadrili, že taká skvelá rodinná atmosféra, aká je v Šulekove – to sa len tak nezažije. Aj preto k nám chodia a my sa z toho tešíme,” zhodnotila podujatie Helena Kolníková, ktorá akciu moderovala spoločne s dcérou Katkou.

Putovný pohár, ktorý si každoročne odnesie jeden z účinkujúcich, získal tento rok Rudolf Holienčin z Veľkých Ripňán, ktorý sa hre na heligónku venuje od štyroch rokov a jeho vystúpenie bolo pre divákov skvelým zážitkom.

Na záver podujatia Helena Kolníková poďakovala všetkým organizátorom, účinkujúcim a divákom: „Ďakujem všetkým, ktorí merali cestu do Šulekova z Moravy, ale aj zo Slovenska, ďakujem aj domácim, ktorí s v tejto uponáhľanej dobe našli čas a prišli sem. Moje poďakovanie patrí všetkým záhradkárom – sú to neskutočne obetaví ľudia, strávili veľa hodín dobrovoľníckej práce pri príprave tohto podujatia. Ďakujem riaditeľke Základnej školy v Šulekove –Alenke Jurdovej, že poskytla priestory školy na organizáciu šulekovskej Šulekovskej harmoniky 2018.“

Šulekovská harmonika: Skvelá atmosféra, heligónky, spev a dobrá nálada
9
Galéria
Foto: Klaudia Goncalves / Zdroj: hlohovec.dnes24.sk
Zdroj: hlohovec.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM