Erik Bojničan Rôzne

Študenti z obchodnej dostali parádnu príležitosť: Na vlastnej koži zažili džob v Londýne, aj život v bežnej rodine! FOTO

Študenti z Obchodnej akadémie v Hlohovci mali jedinečnú možnosť vyskúšať si prácu v ďalekom Londýne. Čo si myslia o anglickom stravovaní? Pozrite aj fotky.

Ilustračný obrázok k článku Študenti z obchodnej dostali parádnu príležitosť: Na vlastnej koži zažili džob v Londýne, aj život v bežnej rodine! FOTO
Zdroj: Dnes24.sk

Dva nezabudnuteľné týždne v metropole Veľkej Británie prežilo vo februári tohto roka 15 žiakov a 3 sprevádzajúci pedagógovia Obchodnej akadémie Hlohovec vďaka projektu celoživotného vzdelávania Erasmus+ pod názvom „London Work Experience“.

Získavali skúsenosti a spoznávali krajinu

Učiteľka z Obchodnej akadémie v Hlohovci Paula Šilhárová priblížila, že cieľom projektu bolo nadobudnutie priamej skúsenosti s pracovnou praxou v zahraničí, rozvoj vedomostí, zručností, posilnenie európskej dimenzie vzdelávania, zlepšenie jazykových zručností žiakov.

„Okrem pracovných povinností čakalo na žiakov i veľa iných zážitkov, či už to bolo ubytovanie a stravovanie v anglických rodinách, alebo sprievodný kultúrny program zameraný na spoznávanie histórie, súčasnosti a kultúrnych pamiatok Londýna,“ prezradila Šilhárová

Účasť v projekte bola poodľa nej pre žiakov i učiteľov nesmierne motivujúca a potvrdila, že naši žiaci sú schopní úspešne sa začleniť i do medzinárodného a interkultúrneho pracovného prostredia.

„Každý žiak okrem certifikátu partnerskej organizácie ADC College získal aj Europass – Mobilita, ktorý pomôže žiakom otvoriť bránu k práci, alebo vzdelávaniu v Európskej únii,“ dodala Šilhárová.

Aké sú pocity študentov?

Juraj (18), ktorý celý život prežil v malej obci si pochvaľuje. „Bola to veľmi dobrá skúsenosť, prvý deň bol najťažší. Len po ceste do práce som sa stratil dva krát, každý koho som sa spýtal na cestu bol veľmi milý, tak som to zvládol,“ prezradil o svojich zážitkoch Juraj, ktorý by si ako ostatní rád zážitok zopakoval.

Eduard (18) súhlasí s tým, že najťažší bol prvý deň. Rodina v ktorej som žil bola super a nepotvrdili sa ani fámy o tom, že v Anglicku je zlé jedlo. Porcie boli menšie ale o to chutnejšie. :)“ prezradil pre Hlohovec 24.

Spokojnosť vyjadrila aj Ľubica (17), ktorá si vyskúšala prácu v požičovni automobilov. „Ľudia v Londýne sú naozaj milí. Rodina v ktorej som žila bola skvelá a kolektív v práci bol veľmi príjemný,“ povedala o svojich skúsenostiach. Rovnaké pocity má aj Marcela (17), ktorá bola v Londýne prvý krát. „Najkrajším zážitkom pre mňa bola cesta lanovkou cez rieku Temžu, kde sme mali pod sebou možnosť vidieť celý Londýn,“ opísala Marcela, ktorá s úsmevom dodala, že ju potešilo aj veľké nákupné centrum.

FOTO: Hlohovskí študenti na ich praxi v Londýne
8
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM