Marcel Mojžiš Krimi

Streľba neďaleko nášho mesta: Pri dramatickej naháňačke padlo až 32 výstrelov!

V utorok skoro ráno nastala scéna ako z akčného filmu. Došlo k dramatickej naháňačke a aj k streľbe. Podľa slov polície padlo až 32 výstrelov!

Ilustračný obrázok k článku Streľba neďaleko nášho mesta: Pri dramatickej naháňačke padlo až 32 výstrelov!
Zdroj: TASR

Hliadka pohotovostnej motorizovanej jednotky podľa polície spozorovala v utorok skoro ráno o 01.10 h na Saleziánskej ulici v Trnave auto Fiat Brava, ktoré jazdilo podozrivým spôsobom a prudko zrýchľovalo. Policajti sa podľa ďalších slov mužov zákona pokúšali auto zastaviť, no vodič na výzvy na zastavenie nereagoval.

Prenasledovanie viacerými hliadkami

„Na Piešťanskej ulici auto spomalilo, pričom policajti chceli vykonať kontrolu. Vodič sa v aute uzamkol, zatvoril okná a prudko vyrazil proti policajtovi, ktorý musel uskočiť, aby ho nezrazil. Policajt vytiahol zbraň a jedenkrát vystrelil do ľavého zadného nárazníka. Auto následne unikalo smerom na Bučany, pričom rýchlou a bezohľadnou jazdou ohrozovalo ostatných účastníkov cestnej premávky. Do jeho prenasledovania sa zapojili aj ďalšie policajné hliadky. Pri obci Trakovice boli po márnych výzvach polície na zastavenie použité ďalšie varovné výstrely a výstrely smerujúce do zadnej pneumatiky auta. Vodič však naďalej unikal a za blokovania a prenasledovania policajtmi vošiel do obce Madunice,“ uviedla krajská policajná hovorkyňa Martina Kredatusová.

Tá zároveň dodala, že tam auto odbočilo k poľnohospodár­skemu družstvu, kde zastavilo, pričom policajti išli vodiča zadržať, no ten však opätovne pridal a vyštartoval smerom na policajtov. „Policajti opätovne použili na zastavenie auta varovné výstrely do vzduchu a streľbu na zadné pneumatiky. To už auto zastavilo a policajti vytiahli vodiča von. Až vtedy vyšlo najavo, že ide o ženu, ktorá mala krátky účes a z výzoru počas prenasledovania v tme usudzovali, že ide o muža. V aute sa okrem nej nachádzali ďalšie tri mladé ženy, čo taktiež počas nočného prenasledovania nebolo vidieť,“ povedala Kredatusová.

Policajná hovorkyňa ďalej uviedla, že vodička z Hlohovca-Šulekova, ktorá vôbec nie je držiteľkou vodičského oprávnenia, bola pri zákroku zranená, utrpela strelné poranenie hrudníka a ucha. „16-ročná Trnavčanka utrpela strelné poranenie ramena. 19-ročná spolujazdkyňa z Majcichova a 17-ročná z Trnavy neboli zranené. Do príchodu RZP bola zraneným ženám poskytnutá prvá pomoc,“ povedala Kredatusová.

Podľa polície pri následnej prehliadke vozidla kriminalistický technik zaistil stopy po omamných látkach a existuje podozrenie, že vodička bola pod ich vplyvom. Použitie donucovacích prostriedkov bolo nadriadeným vyhodnotené ako zákonné. Muži zákona podľa polície použili 19 varovných výstrelov do vzduchu a 13 výstrelov na auto.

Zákrok vyhodnocujú

„Na aute Fiat Brava bolo použité evidenčné číslo, ktoré je pridelené úplne inému vozidlu. V týchto chvíľach prebieha vyhodnocovanie služobného zákroku, vedením KR PZ v Trnave bola nariadená kontrola. Súbežne prebieha aj prešetrovanie inšpekčnou službou MV SR. Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre útok na verejného činiteľa,“ dodala Kredatusová.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM