BTW Kultúra Správy

Stredoveké dni v Hlohovci tento rok nebudú

Maximálne sto ľudí, ktorých povolila vláda na jedno podujatie, akciu nemohlo zachrániť.

Ilustračný obrázok k článku Stredoveké dni v Hlohovci tento rok nebudú
Zdroj: All Marketing s.r.o.

Už po siedmy-krát sa mali v záhrade Hlohovského zámku konať Stredoveké dni, jeden z najväčších historických festivalov na Slovensku. Pre aktuálnu podobu vládnych opatrení proti šíreniu koronavírusu sa však usporiadatelia rozhodli podujatie zrušiť.

Usporiadatelia podľa svojho vyjadrenia, ktoré adresovali fanúšikom festivalu, čakali na vývoj až do poslednej chvíle, či bude možné usporiadať Stredoveké dni aj počas tohto roka. „Avšak ako určite s nami vidíte stav, nebude to žiaľ možné. Vláda SR nateraz oznámila hromadné akcie povolené len do 100 ľudí a nevieme dokedy tento stav bude trvať. Preto žiaľ tento ročník musíme, aj keď veľmi neradi, zrušiť.“

Pre tento ročník usporiadatelia sľubovali množstvo nových atrakcií. Tešiť sme sa mohli na udatných rytierov bojujúcich o ruku krásnej princeznej. Chýbať nemali šermiari, sokoliari, ani súboje žoldnierov vo výpravných dobových kostýmoch. Atmosféru mala dotvoriť historická dedinka s dobovými remeselníkmi a s dobovou kuchyňou plnú tradičných dobrôt.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM