Erik Bojničan Rôzne

Stano (33) z Hlohovca zložil pieseň, ktorá má čo povedať nielen učiteľom: Tóny, čo zamrazia...VIDEO

Hudobné dielo, ktoré vzniklo v hlave hlohovského učiteľa Stana Kamenčíka k učiteľskému protestu, ktorý v ostatných dňoch hýbe Slovenskom. Vypočujte si jeho Čudesnú krajinu.

Ilustračný obrázok k článku Stano (33) z Hlohovca zložil pieseň, ktorá má čo povedať nielen učiteľom: Tóny, čo zamrazia...VIDEO
Foto: Erik Bojničan / Zdroj: Dnes24.sk

Ako k svojej piesni s názvom Čudesná krajina prezradil Hlohovčan Stano Kamenčík, vznikla po tom, čo ho so žiadosťou, aby zahral oslovila Klaudia Goncalves, ktorá patrí medzi iniciátorov „pochodu za lepšie školstvo“.

„Súhlasil som, pretože sa ma téma stavu školstva bytostne dotýka. To že som zložil práve takúto pieseň bolo logickým vyvrcholením aj mojej nespokojnosti so stavom vecí v tejto krajine,“ vysvetľuje učiteľ, podľa ktorého tento protest bola vhodná príležitosť na to, aby som svojou piesňou podporil zhromaždenie štrajkujúcich učiteľov a ďalších zúčastnených.

„Pieseň som mal hotovú asi za 3 dni, slová zo mňa vychádzali akosi prirodzene. Moja kritika nepadá len na hlavy politikov, ale aj na ľudí, ktorí sú k problémom spoločnosti ľahostajní,“ hovorí Kamenčík.

Reakcie ľudí na pesničku boli podľa slov učiteľa priaznivé, tak by bolo nefér nepodeliť sa s ňou s ostatnými. „V tomto mi výrazne pomohol Jules Selnekovič, ktorý pieseň nahral a vyprodukoval, začo mu odo mňa patrí veľká vďaka,“ dodáva učiteľ.

Môže vás zaujímať:

Obľúbený hlohovský učiteľ Stanislav Kamenčík (32): Učiteľ nesmie byť suchár, musí ukázať aj svoju ľudskú stránku

Hlohovecká učiteľka na rovinu: Andrea nám prezradila, ako skutočne vyzerá práca pedagóga

FOTO a VIDEO z demonštrácie učiteľov v Hlohovci: Kedy by sa malo na základkách opäť začať učiť? a VIDEO z demonštrácie učiteľov v Hlohovci: Kedy by sa malo na základkách opäť začať učiť?

Hymna k protestu učiteľov: Čudesná krajina Stana Standarda Kamenčíka
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM