Klaudia Goncalves Rôzne Správy

Spoznajte históriu hlohoveckých chotárov: Jesenné putovanie vinohradmi je za dverami!

Cech vinárov Hlohovca spolu s občianskym združením Zámok Hlohovec chystajú pre priaznivcov miestnej histórie a dobrého vína turisticko-poznávaciu akciu. Účastníci budú mať možnosť spoznať históriu hlohovsko-šintavského chotára aj prostredníctvom hlohovských legiend a príbehov.

Ilustračný obrázok k článku Spoznajte históriu hlohoveckých chotárov: Jesenné putovanie vinohradmi je za dverami!
Foto: Klaudia Goncalves / Zdroj: hlohovec.dnes24.sk

Cech vinárov Hlohovca v spolupráci s OZ Zámok Hlohovec pripravili na 8. ročník (5. oficiálny) Putovania po vinohradoch zaujímavý program. Zahájenie podujatia bude 13. októbra 2018 (sobota) o 9:00 ráno v altánku na Urbánku, odkiaľ trasa povedie chotármi hlohovecko-šintavskej oblasti.

„Cieľom podujatia je ukázať ľuďom hlohovecko-šintavský chotár, zoznámiť ich s históriou pestovania hrozna a producentmi vína v tejto oblasti,“ priblížil zámer akcie Pavol Tutura z Cechu vinárov.

Účastníci putovania spoločne prejdú vinohradmi v okolí Hlohovca, približná dĺžka trasy je 12 až 15 km.

„Počas putovania nás čaká 5 zastávok u miestnych vinárov, spolu si prejdeme Šomodské chotáre, Damašky, aj Považský Inovec a členovia OZ Zámok Hlohovec nám pomôžu spoznať región aj prostredníctvom odohrania 3 scénok starých príbehov a legiend,“ dodáva Pavol Tutura.

Viac o chystaných hraných scénkach nám prezradil Maroš Kamenčík, podpredseda OZ Zámok Hlohovec: „Počas trasy zahráme tri obrazy z histórie a starých legendových príbehov Hlohovca, ktoré sa budú týkať vinárskej tradície a tiež budú súvisieť s vodou a Váhom. Vinárske príbehy budú odohrané v hudobnom prevedení Stanislava Kamenčíka, v historických kostýmoch odohráme aj príbeh vodníkovej nevesty a nakoniec to bude príbeh o takmer nešťastnej láske, ktorá sa pôvodne takmer nenaplnila, no nakoniec všetko dobre skončilo.”

Záver podujatia je odhadovaný na 14:00 hod., cieľ putovania bude buď vo vinici u Laca Černého, alebo na Novej štvrti Pod orechom, podľa počasia.

Foto: Ilustračné

Zdroj: hlohovec.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM