Klaudia Goncalves Iné športy Rôzne Šport Správy

Športovci svetovej úrovne zavítali do Hlohovca: Podporili bežecké podujatie, FOTO

Základná škola Arpáda Felcána v Hlohovci v súvislosti s Európskym týždňom športu zorganizovala podujatie pod názvom Rozhýbme Hlohovec pohybom. Pozvanie prijali i známi slovenskí športovci.

Ilustračný obrázok k článku Športovci svetovej úrovne zavítali do Hlohovca: Podporili bežecké podujatie, FOTO
12
Galéria
Zdroj: hlohovec.dnes24.sk

Vo štvrtok, 4. októbra sa na ZŠ A. Felcána behalo vo veľkom. Podujatie Rozhýbme Hlohovec pohybom prilákalo nielen deti z miestnej základnej a materskej školy, ale akcie sa zúčastnilo množstvo detí z iných škôl, aj zástupcovia z radov širokej verejnosti.

“Podujatie sme zorganizovali v súvislosti s Európskym týždňom športu (24.9.-30.9.), kvôli Jánovi Volkovi sme však termín posunuli tak, aby mohol naše pozvanie prijať a “pokrstiť” našu atletickú dráhu a 100m úsek, keďže “stovka” je jeho disciplína,” informovala riaditeľka školy Miroslava Múdra Vaňková.

Akcia sa tešila bohatej účasti, zabehnúť si prišlo 1258 detí, žiakov, študentov, behali aj dospeláci. Spoločne nabehali 377 400 m, za MŠ a ZŠ spolu s učiteľmi 263 700 m.

“Cieľom podujatia bolo uskutočniť pohybovú aktivitu pre všetky deti, žiakov, študentov. Podarilo sa nám priviesť na toto podujatie športové vzory, akými sú populárny slovenský atlét Janko Volko a úspešný slovenský reprezentant v biatlone Dušan Šimočko,” uviedla riaditeľka školy.

Každý účastník odbehol symbolické 1 kolo s dĺžkou 300m. No bežať prišli i vytrvalci, z ktorých niektorí odbehli aj 50 kôl, čiže 12,5 km.

Podujatie hodnotí riaditeľka pozitívne: “Najstarším účastníkom bežeckej akcie bol pán Balla, ktorý celú túto akciu vymyslel a v spolupráci s CVČ Dúha sa nám podarilo pripraviť výnimočný športový deň nielen pre talentovaných žiakov. Len 20% detí zo škôl sa zúčastňuje športových súťaži a olympiád, ostatné deti nemajú možnosť ani len okúsiť, poznať, čo to prináša. Akoukoľvek pohybovou aktivitou prispejeme k ich zdravému rastu a vychováme z nich zdravých, poslušných, múdrych a chtivých po vedomostiach, čo si želá každý rodič, učiteľ a v konečnom dôsledku aj verejnosť.”

“Chcem sa poďakovať všetkým riaditeľom a učiteľom škôl, že túto akciu podporili, a vážim si, že im nie je ľahostajné, akú generáciu vychováme,” vyjadrila na záver svoje poďakovanie kolegom riaditeľka Múdra.

Športovci svetovej úrovne zavítali do Hlohovca: Podporili bežecké podujatie, FOT
12
Galéria
Zdroj: hlohovec.dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM