Róbert Jakubička Hádzaná

Sporta postúpila do ďalšieho kola Pohára EHF!

Hádzanári úradujúceho slovenského vicemajstra HC Sporta Hlohovec prehrali v nedeľu v odvete 1. kvalifikačného kola Pohára EHF na palubovke švajčiarskeho TSV St. Otmar St. Gallen 28:31, po predchádzajúcom domácom triumfe 29:21 si ale zabezpečili postup ďalej.

Ilustračný obrázok k článku Sporta postúpila do ďalšieho kola Pohára EHF!
Foto: Róbert Jakubička / Zdroj: Dnes24.sk

TSV St. Otmar St. Gallen – HC Sporta Hlohovec 31:28 (17:14)

prvý zápas 21:29, postúpil Hlohovec
Najviac gólov: Szymanski 7, Filip 5, Ljubanovič a Miloševič po 4 – Mazúr 10, Takáč a Čačič po 4, Laho, Ďuriš a Zaťko po 3.
Rozhodovali: Mitrevski, Todorovski (obaja Maced.), vylúčení: 4:4, 7m hody: 3/1 – 1/0, 750 divákov

Zverenci trénera Martina Liptáka sa v 2. kvalifikačnom kole stretnú s tímom Borac Banja Luka. Prvý duel je na programe v Hlohovci 12./13. októbra, odveta o týždeň neskôr na palubovke bosnianskeho celku.

Vedomí si sľubného osemgólového náskoku vstúpili hráči Hlohovca do zápasu sebavedomo a v úvodnej štvrťhodine nepustili súpera do tlaku. St. Gallen odskočil až v 17. minúte zo stavu 8:8 na 11:8 a neskôr sa najmä vďaka strelecky disponovanému Szymanskému dostal už do päťgólového vedenia – 17:12. Hrozivo narastajúce skóre ale hostí prebudilo a do polčasu skresali manko na rozdiel troch gólov.

Po zmene strán Sporta ešte vystupňovala tempo, v 43. minúte vďaka šnúre troch gólov už otočila skóre vo svoj prospech na 21:20, keď bol v koncovke nezastaviteľný najmä autor celkovo desiatich presných zásahov Mazúr. Vo vyrovnanej záverečnej desaťminútovke síce domáci strhli víťazstvo na svoju stranu, postup Hlohovca ale nemohli ohroziť.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM